BM ihalelerini Türk firması aldı

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan yardımların ayçiçek yağı tedarikini Yonca Gıda sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yonca Gıda Sanayi A.Ş Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (World Food Programme) bünyesinde Libya, Yemen, Filistin, Tacikistan ve Moritanya yardım ihalesi kapsamında yer alan ayçiçek yağı yardımı için tüm dünyayı kapsayan ihalelerde, en uygun fiyat ve hizmeti sunarak son üç ihaleyi kazandığını duyurdu.

Yonca Gıda tarafından yapılan açıklamada, yıllardır BM Dünya Gıda Programının yoksul ülkelere gıda yardımlarında bulunmak üzere düzenlenen yardım programlarına katılan ve BM resmi tedarikçisi olan Yonca Gıda'nın, en son gerçekleştirilen üç ihaleyi birden kazandığı ve Libya, Yemen, Filistin, Tacikistan ile Moritanya'ya olmak üzere toplam 1 milyon 566 bin şişe ayçiçek yağı üreterek 20 Eylül–20 Ekim 2011 tarihleri arasında sevkıyatlarını gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamada, Yonca Gıda'nın, 2007–2008 ve 2009 yıllarında düzenlenen ihaleleri de kazanarak BM Dünya Gıda yardım programına katkıda bulunduğu bildirildi.

Yonca Gıda Genel Müdürü Ali İhsan Aksu yaptığı açıklamada, ''Güçlü ihracat ekibimizle dünya pazarlarında Yonca markasının bilinilirliğini artırıyoruz. Firmamızın ana prensiplerinden birisi olan sosyal sorumluluk ilkesi doğrultusunda yoksul ülkelere yapılan gıda yardımlarında aktif rol oynayarak, açlık ve yoksullukla mücadeleye katkıda bulunmak için elimizden geleni yapıyoruz'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir