BM'de Türkiye'ye Afrika övgüsü

BM'de düzenlenen Afrika haftasında, Türkiye'nin Afrika'daki faaliyetlerinden övgüyle söz edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - Birleşmiş Milletler'de (BM) düzenlenen Afrika haftasında, Türkiye'nin Afrika'daki faaliyetlerinden övgüyle söz edildi. 

BM'de 21-25 Ekim Afrika Haftası dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Afrika'nın Kalkınması için Yeni Ortaklık (NEPAD) adlı kuruluşun Başkanı Dr. İbrahim Assane Mayaki, ''Türkiye, Afrika'nın kalkınmasında anahtar ülke'' dedi.  

Türkiye'nin, Afrika kıtasında eğitim alanındaki girişimleriyle iyi bilinen ülke haline geldiğini belirten Dr. Mayaki, otoyol inşaatları ve iletişim bağlantıları konularında da adından söz ettiren Türkiye'nin kıtaya katkısının daha da artmasının beklendiğini söyledi. 

Afrika'nın gelişmesi için ''sanayi, tarım, eğitim, bilgi teknolojileri'' gibi alanlarda eşzamanlı ilerleme sağlanması gerektiğine işaret eden Dr. Mayaki, altyapı eksikliklerinin kıtaya yılda milyarlarca dolara mal olduğunu ve büyümenin yavaşlamasına yol açtığını belirtti. 

Ortadoğu ve Kafkasya'da ''ekonomi ve diplomasi alanlarında yükselen yıldız'' olarak nitelendirilen Türkiye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Afrika açılımıyla 10 yıl önce 12 olan Afrika'daki diplomatik misyon sayısını 31'e çıkardı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir