BM'den 'MİT TIRLARI' açıklaması

BM'den tartışılan MİT TIR'ları iddiasına ilşkin, "Hangi taraf olursa olsun, herhangi bir şekilde Suriye’de savaşan gruplara silah yollanmasına karşıyız" açıklaması geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşmiş Milletler(BM), Cumhuriyet gazetesinin MİT TIR'larıyla mühimmat taşındığına ilişkin yayınlanan görüntülerle ilgili olarak, “Hangi taraf olursa olsun, hiç bir şekilde Suriye’de savaşan gruplara silah yollanmasına karşıyız” açıklamasında bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye sorununda BM'nin genel tavrının belli olduğunu ve olayın barış odaklı çözümden yana olduğunu söyledi. Dujarric "Genel Sekreter'in Suriye sorununda temel prensibi bellidir. BM'nin tavrı, Suriye'de sorunun çözümü için barış odaklı hareket edilmesini desteklemekte. BM, hangi taraf olursa olsun hiçbir şekilde burada (Suriye'de) savaşan guruplara silah gönderilmesine taraf değildir" dedi.

BM'nin Suriye krizi başlamasından şimdiye kadar daima politik çözüm arayışında olduğunu anımsatan Sözcü Dujarric, MİT tırları ile ilgili Türk yetkililerinin de ne BM ne de BM Genel Sekreteri'ne konu ile ilgili hiçbir bilgi veremediğini dile getirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir