BM'den Suriye'de itidal çağrısı

BM Genel Sekreteri Guterres, "Tüm üye devletlere böyle tehlikeli bir durumda itidal göstermesi, gerginliği tırmandıracak ve Suriye halkının ıstırabını daha da kötüleştirecek herhangi bir eylemden kaçınma çağrısı yapıyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres,  ABD İngiltere ve Fransa'nın, Suriye'de rejimin kimyasal silah tesislerine yönelik hava saldırısı düzenlemesi üzerine uluslararası hukuka uygun hareket edilmesi, itidal gösterilmesi ve gerginliği artıracak her türlü eylemden kaçınılması çağrısında bulundu. 

Guterres, yaptığı yazılı açıklamada,  ABD İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik hava saldırılarını yakından takip ettiğini ve ''uluslararası barış ve güvenlik söz konusu olduğunda BM Sözleşmesi ve uluslararası hukuk ile tutarlı bir şekilde hareket etme zorunluluğu olduğunu'' belirtti. 

BM Sözleşmesinin bu konuda çok net olduğuna dikkati çeken Guterres, ''BM Güvenlik Konseyi, uluslararası barış ve güvenliğin korunmasında en önemli  sorumluluğa sahip. Güvenlik Konseyi üyelerini birlik olup bu sorumluğu yerine getirmeye davet ediyorum. Tüm üye devletlere böyle tehlikeli bir durumda itidal göstermesi,  gerginliği tırmandıracak ve Suriye halkının ıstırabını daha da kötüleştirecek herhangi bir eylemden kaçınma çağrısı yapıyorum.'' değerlendirmesinde bulundu. 

Guterres, öte yandan Suudi Arabistan'a yapacağı ziyareti de erteledi. 

ABD, Suriye'yi vurdu ABD, Suriye'yi vurdu

Suriye: Füzelerin üçte biri imha edildiSuriye: Füzelerin üçte biri imha edildi

İngiltere ve Fransa'dan operasyon yorumu İngiltere ve Fransa'dan operasyon yorumu

NATO'dan ABD'ye destekNATO'dan ABD'ye destek

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir