BMW yeni 5 serisiyle büyüme hedefliyor

Borusan Otomotiv BMW Satış Müdürü Akkök, "Geçen yıl sattığımız 5. jenerasyon 5 serisiyle kıyasladığımızda, yüzde 20'lik büyüme bekliyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Borusan Otomotiv BMW Satış Müdürü Faik Akkök, "Yenilediğimiz '5' serimizde, yüzde 20 oranında büyüme bekliyoruz" dedi.

Akkök, BMW'nin, yenilenen yüzüyle önceki ay Cenevre Otomobil Fuarında dünya lansmanı yapılan BMW 5 serisinin tanıtımı için geldiği Adana'da yaptığı açıklamada, BMW için 2010 yılının ilk 3 ayının pozitif geçtiğini belirtti.

Genel olarak satışların beklediklerinin üzerinde olduğunu belirten Akkök, "3 ayda 900 araç satmayı hedeflerken, bin 82 adet satış gerçekleştirdik. Biz her modelimize ayrı bir hedef koyup, sonra toplamımıza bakıyoruz. 7 serisinde geçen yıl 200 adet sattık ki, ana rakibimiz Mercedes'in 1 otomobil önünde bitirdik. Bu sene de 7 serisinde 200 adet satış hedefi koyduk" dedi.

Ancak, 5 serisinde beklentilerinin farklı olduğunu vurgulayan Akkök, şöyle devam etti:

"5 serisinde Türkiye'ye 3,5 litre benzinli ve 3.0 litre dizel olan büyük motorların ardından, 2.0 dizel motorlu versiyonu getirdik. Türkiye için önceki yıllarda en çok sattığımız bu 2.0 litrelik motorlu modeldi. Araçların fiyatları, motor ve donanım seçeneklerine göre 150-200 bin TL arasında değişiyor.

6. jenerasyonu otomobil severlerle buluşan yeni 5 serisinden beklentimiz çok yüksek. Geçen yıl sattığımız 5. jenerasyon 5 serisiyle kıyasladığımızda, yüzde 20'lik büyüme bekliyoruz. 2 bin adet kadar satış hedefledik. Bu büyüme, genel toplamımıza da etkisi açısından önemli."

Bu konularda ilginizi çekebilir