Bolu'da kene paniği

Köroğlu Devlet Hastanesi'nde çalışan 12 kişinin kanı alınarak tahlile gönderildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOLU -  Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan bir kadının sırtına yapışmış kene görülünce, hastanede çalışan 12 kişinin kanı alınarak tahlile gönderildi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı belirlenen kadın ise Ankara Numune Hastanesi'ne sevkedildi.

Hemşire Arzu Ögren'in, bir süre önce Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından yaşamını yitirdiği hastanede, pazartesi günü üroloji uzmanı Dr. Fatih Altundere, hemşire ve diğer görevlilerle birlikte böbrek taşından rahatsızlığı olan 58 yaşındaki Sakine K.'nın ameliyatına girdi. Ameliyat bittikten sonra Sakine K.'nın sırtına yapışmış durumda kene görüldü. Yapılan testlerde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı taşıdığı belirlenen Sakine K., Ankara Numune Hastanesi'ne sevkedildi. Sakine K.'nın, hastalığa karşı bağışıklık kazandığı için durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sakine K. da virüs belirlenmesi üzerine ameliyat sırasında ellerine kazayla iğne batıran hemşire ile diğer görevlilerin kan tahlilleri alındı. Eline iğne batan Dr. Altundere'nin ise Ankara'ya giderek tahlillerini kendisinin yaptıracağı öğrenildi.

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Köroğlu Devlet Hastanesi ile ilgili olarak yapılan haberin abartıldığını ifade ederek, "Hastanemizde böyle bir vakamız yok şu an. Yapılan haber gerçeği yansıtmıyor" dedi. Hastane personelinin eline iğne batma olayının doğru olduğunu anlatan Koç, "Biz de bu konular üzerinde hassasiyetle duruyoruz ama kesin bir sonuç olmadan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı demek doğru değil. Tahlillerin sonuçlarıyla birlikte gerçek ortaya çıkacak. Şimdiden Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı virüsü var demek doğru değil" diye konuştu.