Bomonti'ye 30 milyon dolarlık apartman yatırımı

Belçika merkezli Extensa'nın hayata geçirdiği projede daire fiyatları 270 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Belçika merkezli Extensa'nın İstanbul'da 30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği "Extensa Bomonti Apartman" projesinde, daire fiyatları 270 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişiyor.

Extensa Group'un bağlı olduğu Ackermans & van Haaren İcra Kurulu Başkanı Baron Luc Bertrand, projeye ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, gayrimenkul alanında 1 milyar euroluk bir kaynağa sahip olduklarının altını çizerek, "Biz diğerleri gibi yüksek kuleler yapmıyoruz. Daha yatay, daha insani ölçekte olsun, içinde yaşayanlar penceresini açabilsin istiyoruz. Bomonti'deki proje, burada yapabileceklerimizin küçük bir parçası. Adım adım bundan sonra daha da büyüteceğiz" diye konuştu.

Holding bünyesinde 2 bankanın bulunduğunu ve bunların bireylerin varlıklarını yönetme şeklinde hizmet verdiğini ifade eden Bertrand, Türkiye'nin bu anlamda da ilgi çekici bir ülke olduğunu söyledi.

Metre kare fiyatı 4.200 dolar

Extensa İstanbul Emlak Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Özlem Gökçe de yatay bir mimariyle inşa edilen projede özellikle cephe sisteminde çevre binalardan, eski yapılardan esinlendiklerini ve çok fazla atıl kalacak pozisyonlar yaratmadıklarını söyledi.

Toplamda 92 daire ve 9 ticaret ünitesinin bulunduğu projede bina girişinde yer alan ışık kulesinin aynalarla ışığı tepeden alt katlara kadar yaydığını ifade eden Gökçe, yine Bomonti'de stüdyo daire ağırlıklı başka bir proje üzerinde de çalıştıklarını bildirdi.

Extensa Bomonti Apartmanı'nın yapımına Temmuz sonunda başladıklarını, 2011 Ekim ayında da teslim etmeyi planladıklarını kaydeden Gökçe, farklı büyüklükte ve tipteki dairelerin 64 ile 277 metrekare arasında olduğunu, ortalama metrekare fiyatı 4.200 dolar olan daire fiyatlarının 270 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değiştiğini belirtti.

Şu anda şehir merkezindeki pozisyonlarla ilgilendiklerinin altını çizen Gökçe, "Arsa anlamında pozisyonlarımızı birkaç yıl önce aldık. Bu açıdan 3 senelik geçmişimiz söz konusu" dedi.

Özlem Gökçe, 4 bodrum, 1 zemin, 5 normal ve 1 çatı katı olmak üzere toplam 92 konut ve 9 mağazadan oluşan projenin yatırım maliyetinin 30 milyon dolar olduğunu ve şimdiye kadar dairelerin yaklaşık yarısının satıldığını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir