Borajet, bir uçak daha aldı

Yeni Turboprop, genişletilmiş koltuk aralıklarıyla 66 yolcu taşıyacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borajet, filosuna ATR 72-500 tipi bir uçak ekleyerek uçak sayısını dörde yükseltti.

Borajet'ten yapılan açıklamada, Türk sivil havacılığının en büyük eksiği olan bölgesel taşımacılığın Borajet tarafından doldurulduğu ifade edilerek, şirketin bugüne kadar hiçbir yatırımcının cesaret edemediği bu alana Turboprop ATR 72-500 tipi pervaneli uçaklarla girdiği bildirildi.

Toplamda üç uçağı bulunan Borajet'in uçuş ağını her geçen gün genişlettiği ifade edilen açıklamada, şirketin dün itibariyle filosuna ATR 72-500 tipi bir uçak daha ekleyerek uçak sayısını dörde yükselttiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, şirketlerinin Türkiye'ye getirdiği ATR 72-500 tipi uçağın halk arasında pervaneli olarak bilinen, fakat havacılık dünyasında Turboprop olarak anılan ve dünya genelinde yaygın kullanımıyla bilinen bir model olduğunu söyledi.

Bu uçakların en büyük özelliğinin gece, gündüz ve her türlü hava koşulunda kısa ve yüksek irtifalı pistlere güvenli iniş kalkış yapabilmesi olduğunu vurgulayan Peker, "Uçaklar normalde 74 koltuk kapasiteli. Ancak, Borajet'te yolcu konforu göz önüne alınıp koltuk araları genişletildiği için biz 66 yolcu kapasitesiyle uçacağız" ifadesini kullandı.

Peker, Türkiye'de bölgesel taşımacılık kavramı ve Turboprop uçakların da çok yeni olduğunu ve bu tür hafif uçaklar için Atatürk Havalimanı gibi 300-400 milyon dolar maliyetli alanlar yapmanın gerekmediğini belirterek, bu uçakların inişi için sıkıştırılmış sert zeminlerin yeterli olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir