Borç yapılandırma broşürlerle anlatılacak

Gelir İdaresi Başkanlığı, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun tasarısının neler getireceği konusunda mükellefleri aktif bir şekilde bilgilendirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA –  Gelir İdaresi Başkanlığı, yeniden yapılandırma tasarısını mükelleflere anlatılması için broşürler hazırlayacak. Broşürler yapılandırmanın çeşidine göre değişecek.

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, TBMM'de görüşülmeye devam eden "Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına" ilişkin kanun tasarısının aktif bir şekilde tanıtılması çerçevesinde atılacak adımlar hakkında bilgi verildi.

Açıklamaya göre aktif tanıtım çalışmaları çerçevesinde ilk olarak altı çizilmesi gereken husus yeniden yapılandırma konusundaki tanıtım faaliyetlerindeki temel amaç, mükelleflerin ayrıntılı bir şekilde tasarının neler getireceği konusunda bilgilendirilmesi olacak. Yeniden Yapılandırma tasarısını mükelleflere anlatılması için broşürler hazırlanacak. Tek bir broşür olmayacak. Broşürler yapılandırmanın çeşidine göre değişecek, örneğin matrah artırımı için ayrı, vergi borcu için ayrı broşür hazırlanacak. Mükellef gruplarına göre de farklı broşürler basılacak.

GİB, yeniden yapılandırmanın kapsamı hakkında kurum içinde yoğun bir eğitim çalışması başlatılırken, Vergi Dairesi Başkanlıkları'nda konu hakkında yeni düzenlemede görev alacak ekipler oluşturuluyor. Bu ekiplere eğitimler veriliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi İletişim Merkezi (VİMER) çalışanlarına telefonla gelecek sorular için kapsamlı bir eğitim verilmeye devam ediyor.

Bilgilendirme masaları kurulacak

Vergi Dairesi Başkanlıkları'nın girişine bilgilendirme masaları kurulacak. Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlıkları'na geldiğinde yeni düzenleme hakkında ayrıntılı bilgi verilecek. Hem ulusal hem de yerel gazeteler, televizyonlar ve radyolarda bilgilendirici yayınlar yapılacak.

Alışveriş merkezlerinde tanıtım masaları konulacak. Tanıtım faaliyetleri yasanın başvuru süresince devam edecek. Yeniden yapılandırmanın sonuçları hakkında kamuoyu düzenli olarak bilgilendirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir