Borçka'da sağanak zarar verdi

Artvin'in Borçka ilçesindeki etkili sağanak nedeniyle ilçedeki bir cami ile bazı evleri su bastı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ARTVİN - Artvin'in Borçka ilçesindeki etkili sağanak nedeniyle ilçedeki bir cami ile bazı evleri su bastığı, bazı evlerin ise toprak kayması ve suların etkisiyle zarar gördüğü bildirildi.

Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, ilçede sabah saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran yağış dolayısıyla Kameni Deresi'nin taşması sonucu ilçenin Kaleköy köyü Düzhanlar Mahallesi Camisi ve lojmanını su bastığını bildirdi.

Köyde henüz ulaşamadıkları bir mevkide bazı evleri su bastığı, bazılarının ise toprak kayması ve suların etkisiyle zarar gördüğü bilgisinin kendilerine ulaştığını ifade eden Küçük, ''Sayın Valimiz Mustafa Yemlihalıoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, DSİ 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu ilçemizdeler. Asıl hasarın oluştuğu mevkiye ulaşmaya çalışıyoruz'' dedi.

Yetkililer, yağış sonrası Muratlı Barajı'nın kapaklarının açıldığını, saniyede bin metreküp suyun boşaltıldığını kaydetti.

İlçede etkili sağanak nedeniyle Borçka-Hopa kara yolu ise ulaşıma kapalı bulunuyor.

Artvin Borçka ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir kadının öldüğü, 2 kişinin göçük altında kaldığı, 2 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Borçka'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kameni Deresi'nin taştığını hatırlattı.

Şu ana kadar kendisine ulaşan bilgiye göre Kale köyünde 35 yaşındaki bir kadının vefat ettiğini belirten Vali Yemlihalıoğlu, "O bilgi bana geldi. Kurtarma ekiplerimiz yaya olarak o bölgeye ulaştı. İki yaralı vatandaşımız var, onların yanlarına yaklaştık ve onları alıp döneceğiz" diye konuştu.

Düzköy köyü Düzhanlar mevkisinde "bir evin göçtüğü, 2 kişinin göçük altında kaldığı haberinin olduğunu" ifade eden Vali Yemlihalıoğlu, "Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Sizler de şartların zorluğunu görüyorsunuz" dedi.

Borçka ile Hopa ilçeleri arasında ulaşımın tamamen kesildiğini kaydeden Vali Yemlihalıoğlu, şunları kaydetti:

"Ana yol sular altında. Yollarda kopmalar var. Cankuran Bölge Trafik İstasyonunun olduğu yerde yol trafiğe kapalı. Sadece arama kurtarma ekiplerinin geçişine izin veriyoruz. Rize ve Trabzon'dan arama kurtarma ekiplerine haber verdik. Yarım saat içinde bölgeye ulaşacaklar. Erzurum'dan arama kurtarma ekibi istedik. İnşallah yağmur dinip dere suyu azaldığında daha iyi müdahale edeceğiz. İş makinelerini bölgeye sokamıyoruz, ana yol ulaşıma kapalı. Ekiplerimiz sel felaketinde yoğun olarak zarar gören bölgelere yaya olarak ulaşmaya çalışıyor. Artvin sivil savunma ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor."