Borsa eksiye geçti, faiz yükseldi

Yurtiçi piyasa haftanın son işlem gününe satış ağırlıklı görünümle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftanın son işlem gününe yükselişle başlayan İMKB'de yeniden satış tarafı ağırlık kazandı.  Açılışını 290 puan artışla 64.045 puandan yapan ve en yüksek 64.059 puanı test eden Ulusal-100 Endeks, aşağı yönlü seyirde 63.248 seviyesine kadar çekildi.

Dün ABD'de büyüme ve işsizlik başvuruları beklentileri tam olarak karşılayamazken, satışların ardından toparlanma sağlandı. Bugün de yurtdışında alım tarafının güçlü olduğu gözleniyor.

Bugün makro veri tarafında ABD'de kişisel gelirler ve harcamalar, Michigan Tüketici Güven Endeksi ve devam eden konut satışları endeksi takip edilecek.

Dün ABD'de büyüme verisinin beklentilerden kötü gelmesiyle faiz artırımının yakın bir zamanda olmayacağı beklentisi, dolar ile borçlanmanın devam etmesine, buna bağlı olarak Euro/Dolar paritesinin yükselmesine yol açtı. Euro/Dolar şu sıra 1.4245 sent seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL ise 1.6075 seviyesinde yer alıyor.

Tahvil-bono piyasası da yeni güne satıcılı başladı. TL'deki zayıflamanın sürmesi halinde bono piyasasına olumsuz etkinin devam edebileceği düşünülüyor. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 9 seviyesine yükselmiş durumda.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir