Borsa yükseliş eğiliminde

ABD’de Cuma günü açıklanan istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde olumlu gelmesi, piyasalarda toparlanamaya ilişkin beklentileri pekiştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtdışındaki olumlu havanın desteğiyle toparlanma çabası veren borsa haftaya yükselişle başladı.

Yurtdışında FED toplantısı öncesi iyimserliği koruma çabası ve ABD’de Cuma günü açıklanan istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde olumlu gelmesi, piyasalarda toparlanamaya ilişkin beklentileri pekiştirdi.

Güne 488 puan artışla 53.113 puandan başlayan borsa, saat 10:30 itibariyle 52.865 (+245) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 500 milyon TL.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Yunanistan için bir destek planı hazırlandığını söylemesi Yunanistan konusundaki endişeleri azalttı.

ABD'de veriler bu hafta perşembe ve cuma günleri yoğunlaşacak. Çarşamba günü toptan stoklar açıklanacak. Perşembe haftalık işsizlik başvuruları ve dış ticaret dengesi gelecek. Cuma perakende satışlar, tüketici güveni ve stoklar açıklanacak.

Bu arada Türkiye’de sanayi üretimi Ocak ayında 2009 Ocak ayına göre yüzde 12.1 oranında artış gösterirken, aralık ayına göre yüzde 15.3 düşüş gösterdi.

Para piyasasında ise gevşek seyirle haftaya başlandı. 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.07 düzeyinde. Gösterge faiz cuma günü yüzde 9.15 seviyesinden kapanmıştı.

Dolarda bankalararası en iyi alış/satış 1.5280/1.5310 TL düzeyinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir