Borsa yurtdışının desteğiyle yüzde 2 yükseldi

ABD endekslerinin yükselişle açılmasının ardından alımların arttığı borsada gün haftanın en yüksek seviyesi olan 52.625 puandan kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Haftanın son işlem gününe yükselişle başlayan İMKB gün sonuna doğru artan alımlarla günü 1.184 puan ve yüzde 2.03 değer artışla 52.625 puandan tamamladı.

Dün ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen Ermeni tasarının, Genel Kurul'dan geçemeyeceği düşüncesi, piyasa üzerindeki olası olumsuz etkiyi ortadan kaldırdı. Yurt dışında Asya ve Uzakdoğu borsalarındaki yükseliş ve ABD'den gelen olumlu veriler borsanın çıkışında etkili oldu. ABD'de Şubat ayında tarım dışı istihdam 36 bin kişi geriledi. İşsizlik oranı ise bir önceki ay olduğu gibi yüzde 9.7 seviyesinde gerçekleşti. Beklentiler Şubat ayında işsizlik oranının yüzde 9.8.'e yükseleceği yönünde idi.

ABD endekslerinin yükselişle açılmasının ardından alımların arttığı borsada gün haftanın en yüksek seviyesi olan 52.625 puandan kapandı. Gün sonunda 2.3 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Para piyasasında ise dolar günü 1.5440 TL'den kapatırken, Euro 2.0940 TL'de yer aldı. Öte yandan Euro/Dolar paritesi şu sıra 1.3605 sent seviyesinde.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.15  seviyesinden günü tamamlarken, pazartesi valörlü işlemler yüzde 9.12 seviyesinde yer aldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir