Borsada seçici olma zamanı

Uzmanlara göre tüm piyasalara Fed politikası şekil verecek. İçeride en önemli gündem maddeleri MB'den gelecek sinyaller, seçim ve bütçe performansı olacak. Olası bir not artışı ise beklentileri yeniden şekillendirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankacılar, referandumdan sonra piyasalara yurtdışındaki gündemin yön vermesini beklerken endeks de artış potansiyelinin daraldığını bu seviyelerden alım yapacak olan yatırımcının dikkatli olmasını öneriyor. Faizde yükseliş için en erken 2011 mart aylarını işaret eden bankacılar, yönü paritede belirlese de kurda yıl sonuna doğru bir çıkış olacağını düşünüyorlar.

DÜNYA'nın görüşüne başvurduğu uzmanlara endekste kar realizasyonu beklerken geri çekilmenin 58 bine kadar sürebileceğini ardından önce 65-68 bin aralığının daha sonra da 70 binin üstünün denenebileceğinin altını çiziyorlar. Fakat bu seviyelere ulaşmak için içeride seçim ve bütçe performansı dışarıda ise likidite şartları ve Fed'in politikaları önem kazanacak. Uzmanlara göre faiz 8-8.5 aralığında oynarken yıl sonuna yaklaştıkça kur 1.50-1.55 aralığına oturacak.

Uzmanlar, piyasanın önündeki içeriye dönük en önemli gündem maddelerini, seçimler, faiz artış beklentileri, bütçe performansı, halka arzlar, başta bankacılık sektörü olmak üzere 3'üncü çeyrek kar rakamları ve olası not artışları olarak sıralarken tüm piyasalara yön verecek en büyük gelişme olarak ise Fed politikası görülüyor. Eğer 2011'de sıkılaştırma olmaz ve kolay likidite koşulları devam ederse tüm gelişmekte olan ülkelere ilginin devam edeceği düşünülüyor.

Türkiye gibi yüksek betalı ve makro dataları kuvvetli ülkelerin pozitif ayrışmaya devam etmesi öngörülüyor. İMKB'nin kısa vade de kazanım sağlamak için uygun gözükse de içinde önemli riskler barındığına dikkat çeken borsacılar, alım yapılırken seçici davranılması gerektiğinin altını çiziyor.

Haberin tüm detayları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde