Borsada yatay görünüm etkili

Yurtiçi piyasada yarın açıklanacak dördüncü çeyrek büyüme verisi ve bugün Meclis'e gelmesi beklenen Anayasa değişiklik paketi izleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında yatay görünüm devam ediyor. İyimser hava korunurken, hızlı yükselişlerin ardından endeksler hız kesmiş durumda. İMKB yeni güne 151 puan artışla 56.819 puandan başladı. En yüksek 57.121 puanı test eden endeks saat 10:15 itibariyle 56.909 (+240) puanda yer alıyor. Şu ana kadar 325 milyon TL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta artan alımlarla 57 bin 600 bölgesine gelen borsada hızlı yükseliş sonrası yatay seyre geçildi. Yurtiçi piyasada yarın açıklanacak dördüncü çeyrek büyüme verisi ve bugün Meclis'e gelmesi beklenen Anayasa değişiklik paketi izleniyor. Bu arada Anayasa değişiklik teklifine ‘komutanlara yüce divan yolunun açılması'nı içeren sürpriz bir madde daha eklendi.

Tahvil-bono piyasasında gösterge faiz güne gevşeme eğilimiyle başlamış durumda. Faiz yüzde 8.80 seviyesinde. 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz dün yüzde 8.83 seviyesinden kapanmıştı. Piyasada Merkez Bankasının teknik faizi indireceği haberinin gerçeklik olasılığı ve bunun yansıması değerlendiriliyor.

Dolarda ise aşağı yönlü seyir sürüyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5265/1.5290 TL düzeyinde. Uluslararası piyasada şu sıra Euro/Dolar 1.3515 sent seviyesinde işlem görüyor.

Yurtdışında endekslerde pozitif tablo korunuyor. Japonya'da sanayi üretimi şubat ayında, ocak ayına göre yüzde 0,9 oranında geriledi. Haftanın en önemli verisi ise cuma günü açıklanacak ABD istihdam verileri.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir