Borsada yükseliş eğilimi devam ediyor

Stres testine olumlu tepki veren endekslerde alıcılı görünüm yavaşlasa da sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası temmuz ayının son haftasına yükselişle başladı. Avrupa’daki 91 banka üzerinde yapılan stres testi sonuçları cuma günü belli oldu. 5’i İspanyol, 1’i Yunan ve 1’i Alman olmak üzere toplam 7 bankanın sadece 3.5 milyar euro sermaye gereksinimi olduğu ortaya çıktı.  Piyasalar, stres testi sonuçlarına olumlu tepki verdi.

Geçtiğimiz hafta mali sektör hisseleri önderliğinde çıkışına ivme kazandıran İMKB yeni haftaya 271 puan artışla 59.570 puandan başladı. Bileşik Endeks saat 10:05 itibariyle 59.567 (+268) puanda yer alıyor.

Yatırım uzmanları, 58.000 seviyesinin aşağı kırılmadıkça yükselen trendde kalacak olan endekste 60.100 ve 61.000 seviyelerinin direnç olacağını belirtiliyor. Aşağı yönlü hareketlerde ise 59.000 ve 58.500'de destekler bulunduğu ifade ediliyor

Bugün yurtiçi tarafından temmuz ayı kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verileri takip edilecek. Yurtdışı ise ABD haziran ayı yeni konut satışları izlenecek.

Tahvil-bono piyasasında ise yarın açıklanacak Enflasyon Raporu bekleniyor. Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerini aşağı revize edeceği beklentisiyle gösterge tahvilde faiz yüzde 8.13’e kadar gerilemişti. 25 Nisan 2010 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz şu sıra yüzde 8.24 seviyesinde. Bu arada Hazine bugün 3 yıl (987 gün) vadeli Türk Lirası cinsinden 3 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu tahvil ihalesi düzenleyecek.

Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2950 sent seviyesinde seyrederken, yurtiçinde dolar/TL 1.5160 düzeyinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir