Borsada yurtdışı baskısı sürüyor

İMKB, ilk seansı 113 puan düşüşle 54.336 puandan kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtdışı satış baskısından kurtulmaya çalışan borsa ilk seansı 113 puan düşüşle 54.336 puandan kapattı.

Avrupa'ya ilişkin belirsizliklere bölgeden güçlü bir önlem gelmemesi ve ABD tarafında beklentilerden kötü gelen işsizlik maaşı başvuruları verileri İMKB'nin güne düşüşle başlamasına neden oldu.

Gün ortasına doğru toparlanma çabası veren borsa ilk seansta en yüksek 54.989 puanı gördü. Satışlarla da 53.872 puana kadar gerileyen İMKB 54.336 puandan kapanırken, 1.24 milyar lira işlem hacmi kaydedildi. 

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.25 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 9.17 seviyesinden kapanmıştı.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.5770 TL'den, Euro 1.9780 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2549 seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir