Börü'nün katil zanlıları yakalandı

Başbakan Davutoğlu, "Diyarbakır'da katledilen Yasin Börü ve 3 arkadaşının katil zanlıları 16 kişi, yakalandı ve adalete sevk edildi" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD'ye ticari araç ihracı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "(Diyarbakır'da vahşice katledilen gençler) Gelirken son bir haber iletildi İçişleri Bakanımız tarafından; bu olaylar esnasında Diyarbakır'da katledilen Yasin Börü ve 3 arkadaşının katil zanlıları 16 kişi, bugün sabah yakalandı ve adalete sevk edildi" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise 7 Ekim'de Diyarbakır'ın çeşitli semtlerinde güvenlik kuvvetleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik saldırıların gerçekleştirildiği belirtildi.

Olaylarda molotofkokteyli, taş, el yapımı patlayıcı, silah, yolu trafiğe kapatarak lastik yakma, vatandaşlara ait araçlara ve iş yerlerine yönelik saldırıların gerçekleştirildiği hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Bağlar İlçesindeki bir ikamette bulunan Riyat Güneş, Ahmet Dakak, Hasan Gökgöz ve Yasin Börü'nün öldürülmesi, Y.E isimli kişinin de yaralanması olayına ilişkin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2014/28812 soruşturma numaralı dosya kapsamında 03 Aralık 2014'te şüpheliler T.T, G.T, S.Ç, H.T, U.D, A.P, H.O, M.S, H.O, A.T, N.O, K.T, A.B, Y.D. ile suça sürüklenen çocuklar M.T ve F.K. olmak üzere 16 kişi gözaltına alınmış olup, 5 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

Açıklamada, yürütülen soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği kaydedildi.

18 adrese eş zamanlı operasyon

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada da Börü, Güneş, Dakak ve Gökgöz'ün öldürülmesi ve Er'in yaralanmasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Soruşturma kapsamında yapılan projeli çalışmalar neticesinde yaşı büyük 19 kişi ve yaşı küçük 2 kişi olmak üzere 21 şahsın yakalanabilmesi, suç ve suç unsuru malzemelerin ele geçirilebilmesi amacıyla 01.00 - 07.00 saatlerinde eş zamanlı, planlı operasyon yapılmıştır. 18 adreste yapılan aramalarda, 2’si yaşı küçük, 16 kişi gözaltına alınmış, 5 kişinin ise yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

Operasyonda şüphelilerden A.S'nin evinde yapılan aramada ruhsatsız pompalı tüfek ile 4 kurusıkı tabancanın bulunduğu vurgulanan açıklamada, konuyla ilgili çalışmaların detaylı olarak sürdüğü belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir