Borusan, küresel ısınmaya karşı imza attı

Borusan Holding, küresel ısınmaya karşı 2°C Bildirisi'ni imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borusan Holding, uluslararası iklim değişikliği müzakerelerinde çözüm yaratmaları ve ulusal düzeyde gerekli aksiyonları alarak yeşil ekonomiye geçişi sağlamaları için hükümetleri aksiyona çağıran 2°C Bildirisi'ni imzaladı.

Bildiriyle ilgili açıklama yapan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, iklim değişikliğinin, dünyanın karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan biri olduğunu ve Borusan'ın kurum olarak bu konudaki mücadeleye her boyutta katılacağını belirtti.

Bildiri ile iş dünyasının liderleri iklim değişikliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil ekonomiye büyük önem verdiklerini belirtiyorlar. Ayrıca bildiride yeşil kalkınmanın gerçekleşmesini güvence altına alacak eylemler detaylandırılarak, küresel sıcaklık artışının en fazla 2°C'de tutulması gerekliliğine dikkat çekiliyor.

Sürdürülebilirliğe büyük önem verdiğini ve iklim değişikliğiyle mücadelenin her boyutuna katılacaklarını belirten Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"İklim değişikliği insanlık tarihindeki en önemli sorunlardan biri. Eğer kamu yöneticileri ve özel sektör yetkilileri gerekli önlemleri zamanında alamazlarsa, insanlığın sürdürülebilirliği tehlikeye girecek. Durban'da yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesinde uzlaşma sağlanmasının, Rio + 20 görüşmelerinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz."

Bu yıl beşincisi yayınlanan bildiri, "Corporate Leaders Network for Climate Action" öncülüğünde birçok sektörden iş dünyası liderlerinin katılımı ile hazırlandı. Söz konusu bildiri, 2007 yılında Bali'de yapılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi öncesi ilk kez hazırlanmış ve iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının geniş desteğini kazanmıştı. 2007 yılından itibaren her yıl yapılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirveleri öncesinde Bildiri yenilenerek yayınlandı ve her seferinde daha geniş küresel bir imzacı kitlesinin desteğini kazandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir