Botaş ile BH-GAS işbirliği geliştirecek

BH-GAS, Nabucco projesinde, Türkiye'den Batı Avrupa'ya doğru giden bir hattın parçası olmak isteklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SARAYBOSNA - BOTAŞ ile Bosna-Hersek'in ulusal "BH-GAS" şirketi arasında "işbirliği geliştirme anlaşması" imzanalanacak.

BH-GAS Genel Müdürü Almir Beçareviç, Bosna-Hersek Federasyonu resmi haber ajansı FENA'ya yaptığı açıklamada, BOTAŞ'tan Saraybosna'ya gelen yetkililerle 2 gün süren bir görüşme yapıldığını bildirdi.

Bu görüşmede BOTAŞ ile BH-GAS arasında "işbirliği geliştirme" konusunda eylül ayında anlaşma imzalanması konusunda karar aldıklarını ifade eden Beçareviç, yapılacak anlaşmayı çok önemsediklerini vurguladı.

Beçareviç, Türkiye'den Batı Avrupa'ya gidecek olan doğal gaz hattı Nabucco'nun kendilerini çok ilgilendirdiğini ifade ederek, "Nabucco projesinde, Türkiye'den Batı Avrupa'ya doğru giden bir hattın parçası olmak isteriz. Çünkü bu şekilde hem şirketin, hem ülkenin gelişmesine yol açılır" dedi.

BOTAŞ'ın BH-GAS'a teknik anlamda sağlayabileceği desteğe dikkati çeken Beçareviç, "Yüzde 75 oranında Türkiye'den geçen Nabucco hattının son noktası Avusturya öngörülüyor. Bu hattın Bosna'nın Bosanski Brod ve Zenica şehirlerinden geçmesi halinde, Hırvatistan ile Macaristan arasında inşa edilen başka bir doğal gaz hattının da Nabucco'ya bağlanmasına yol açar. Bu da her iki taraf için çok kazançlı olur" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir