BOTAŞ, pig yönetimi yaptırmak için ihale açtı

Irak-Türkiye ve Ceyhan-Kırıkkale ile Batman-Dörtyol boru hattında, ham petrol boru hatlarının kontrol işi ihaleye çıkarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Irak-Türkiye ve Ceyhan-Kırıkkale ile Batman-Dörtyol boru hattında, ham petrol boru hatlarının akıllı pig yöntemi ile kontrol hizmetlerini yaptırmak üzere ihale açtı.

Buna göre Ceyhan Petrol İşletmeleri Müdürlüğü görev bölgesindeki, yaklaşık 544 kilometre uzunluğunda 40 inç ve yaklaşık 84 kilometre uzunluğunda 30 inç çaplarında ITP Irak-Türkiye ham petrol boru hatlarının, yaklaşık 447 kilometre uzunluğunda 24 inç çapında Ceyhan-Kırıkkale ham Petrol boru hattının, yaklaşık 482 kilometre uzunluğunda 46 inç ve yaklaşık 84 kilometre uzunluğunda 30 inç çaplarında ITP Irak –Türkiye ham petrol boru hatlarının, terminal içi tank çiftliği- yükleme iskelesi arası 32 ve 42 inç olmak üzere toplamda yaklaşık 14 kilometre uzunluğunda boru hatlarının, Dörtyol İşletme Müdürlüğü görev bölgesindeki yaklaşık 511 kilometre uzunluğunda 18 inç çapında Batman-Dörtyol Ham Petrol Boru Hattının tümünde yapılacak, özel donanımlı pig ile boru içinin temizlenmesi, boru hattında oluşan dent, ovalite, anomaliler ve ayrıca tüm boru hattı boyunca 3 boyutlu korozyon muayenesi işleri yaptırılacak.

Irak-Türkiye ve Ceyhan-Kırıkkale ile Batman-Dörtyol boru hattında yapılacak olan süresi yer tesliminden itibaren 550 gün olarak belirlendi.

İhale, BOTAŞ Genel Müdürlüğünde 23 Temmuz 2010 tarihinde saat 14.00'te kapalı teklif alma usulü ile gerçekleştirilecek.

İstekliler ihaleye ait şartnameyi BOTAŞ'tan satın alabilecekler.

Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ise ihale tarih ve saatine kadar BOTAŞ Genel Müdürlüğü Haberleşme Müdürlüğüne verilecek.

İstekliler hizmetin tümü için, anahtar teslimi götürü bedel fiyat teklifi verecekler.

Buna göre ihalede üzerinde kalan isteklinin BOTAŞ tarafından onaylanmasından sonra istekli ile anahtar teslimi götürü bedel fiyat sözleşme imzalanacak.

İşin tamamı için teklif verilecek olan ihalede katılımcılar, teklif ettikleri bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir