Boyner: YKM'nin alım süreci etkilenmez

Boyner tarafından YKM'ye ilişkin yapılan açıklamada, "işleme taraf olmayan kişilerce atılabilecek hukuki adımların alım sürecini etkilemeyeceği kanaatindeyiz" denildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Boyner Büyük Mağazacılık, YKM hisselerinin satın alınma sürecine dair, "Sürecin, işleme taraf olmayan kişilerce atılabilecek hukuki adımlardan nihai olarak etkilenmeyeceği kanaatindeyiz" açıklamasını yaptı.
Boyner Büyük Mağazacılık'ın Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, YKM AŞ'nin ve dolaylı olarak YKM Pazarlama AŞ'nin çoğunluk hisseleri ile belirli markaların yarı paylarının devralınmasına dair şirketlerince yürütülmekte olan sürece dair basında yer alan haberlerden, hisselerini devretmek isteyen ortaklarla yürütülen sürece karşı üçüncü kişilerce hukuki yollara başvurulacağı yönünde doğrudan bir çıkarımlarının bulunmadığı ifade edildi.
Açıklama, şunlar kaydedildi:
"Öte yandan, içinde bulunduğumuz ve gerek muhataplarımızın hassasiyetlerine saygı gerekse kanuni yükümlülüklerimiz çerçevesinde yürütülmekte olan süreç, temelde hisselerini ve belli markalardaki yarı paylarını satmak isteyen ortakların serbest mülkiyet hakları üzerindeki tasarrufuna dair olduğu için, bu sürecin, işleme taraf olmayan kişilerce atılabilecek hukuki adımlardan nihai olarak etkilenmeyeceği kanaatindeyiz. Söz konusu işlemin tamamlanması için yerine getirilmesi kanunen zorunlu olan yegane ön şart, Rekabet Kurulu izninin alınmasıdır. İşlemin tarafları, bu ön şartın yerine getirilmesi için gerekli adımları atmaktadırlar. İşlem tamamlana kadar, hisselerini satmak isteyen ortaklar haricindeki gerçek veya tüzel kişilerle aramızda bu işlem tahtında hukuki herhangi bir bağ oluşmayacağı gibi, tarafı olduğumuz veya çözmemiz gereken herhangi bir uyuşmazlığın mevcut olduğunu da düşünmüyoruz. Ssatınalma fonlamasının ise bir kısmının şirket özkaynakları, büyük kısmının ise uzun vadeli kredi kullanımı yoluyla gerçekleştirilmesi planlanmakta ve herhangi bir sermaye arttırımı öngörülmemektedir."
AA
Bu konularda ilginizi çekebilir