Bozdağ: "Örgüt bağlantısı araştırılmalı"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, uğradığı yumruklu saldırıya ve saldırgana ilişkin açıklamalarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde maruz kaldığı saldırıyla ilgili, "Bu olayın örgüt bağlantısı var mı yok mu? Araştırılması lazımdır. Öte yandan organize bir suç mu değil mi? Bunun da araştırılması lazım. Bir gün içinde bunun ortaya çıktığı veya çıkmadığı yönünde bir kanaat ortaya koymak fevkalade yanlış olur" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temel atma törenine katılmak için Yozgat'a gelen ve önce Valiliği, daha sonra Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bozdağ, basın mensuplarının Hacı Bektaş Veli Anma Etkinliklerinde uğradığı saldırıya yönelik sorularını cevaplandırdı.

Bozdağ, saldırganın üçüncü yargı paketi neticesinde serbest bırakıldığının hatırlatılması üzerine, yargılamaların Ceza Muhakemesi Usulü Kanunu çerçevesinde yapıldığını belirterek, "Biz üçüncü yargı paketini insan hakları, demokrasi bağlamında toplumumuzun huzur ve barışı için yararlı olacağına inanarak yaptık. Bu düzenlemeyi, suç işleyenleri himaye etmek, suç işleyenleri ödüllendirmek, suç işleyenler lehine sonuçlar ortaya çıkarmak maksadıyla yapmadık. Tamamıyla toplumsal barışımızı güçlendirmek, insan hakları alanında ileri adımlar atmak, bu anlamda atılmış adımlardır" diye konuştu.

Bunlarla ilgili bir takım eksiklikler varsa giderici adımlar atmak ve yanlışlıklar varsa bu yanlışları düzeltmenin de parlamentonun görevi olduğuna dikkati çeken Bozdağ, "Toplumsal huzuru bozacak, insanları suç işlemeye teşvik edecek yasalarımızda bazı hükümler varsa bu hükümleri yeniden değerlendirmek, ele almak ve bu konuda atılması gereken adımları atmak lazımsa bunu da yaparız. Nitekim Türk Ceza Kanununda, Ceza Muhakemesi Kanununda yürürlüğe girmesinden sonra pek çok değişiklikler yapıldı, adımlar atıldı. Bu konu tabi bu boyutlarıyla da ele alınıp değerlendirilecektir" ifadelerini kullandı.

Mahkemenin verdiği karar
Yargılama sürecinin devam ettiğini hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu olayın örgüt bağlantısı var mı yok mu? Araştırılması lazımdır. Öte yandan organize bir suç mu değil mi? Bunun da araştırılması lazım. Bir gün içinde bunun ortaya çıktığı veya çıkmadığı yönünde bir kanaat ortaya koymak fevkalade yanlış olur. Çünkü telefon kayıtlarının incelenmesi, öte yandan elektronik hesapların incelenmesi ve verilen kartlar, irtibatların, başka konuların detaylı bir şekilde ele alınmasında fayda var. Ondan sonra bu noktada bir karar verilebilir. Benim yaptığım eleştiri bu ceza kanununda bu suça tayin edilen cezayı bilmediğimden değil. Ceza kanununu yazanlardan bir tanesi de benim. Onu gayet iyi biliyorum, oradaki usulü de iyi biliyorum. Adli kontrolün ne olduğunu da iyi biliyorum. Adli kontrolün içerisinde yer alan hükümlerden başkaları da bu işe ilave uygulanabilirdi. Yani bir adli kontrolü düzenleyen fıkranın c bendi de burada uygulanabilirdi. Tabi burada örgüt boyutu araştırılabilirdi ki ben kısa sürede bu konuda sağlıklı bir araştırma yapılabildiğine ihtimal vermiyorum."

CHP'li milletvekillerinin orada polise karşı giriştiği mukavemet üzerinde, verilen sahte rapor üzerinde ve saldırgan ile milletvekilleri arasındaki irtibat üzerinde de durulması gerektiğine dikkati çeken Bozdağ, şunları kaydetti:

"Çünkü Durdu Özbolat bizzat şahsa ismiyle hitap ediyor. Orada söyledikleri laflara, orada bulunan herkes tanık. Bana saldırının gerçekleştiği yere görevliden başka kimsenin girmesinin mümkün olmadığı bir yere Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinden gelen bir insanın basınla da alakası olmadığı daha sonra ortaya çıkıyor. Oraya basın görevlisiymiş gibi kart verilerek sokulmasını birilerinin izah etmesi lazım. Bu kartı kim verdi? O kartı verene birileri talimat mı verdi? Nasıl oluyor böylesi bir organizasyonda o ilçeyle irtibatı olmayan, belediye görevlileri... Bunun üzerinde mutlaka durulması lazım. Sahte rapor konusunda durulması lazım. Yani hiç darp fili yememiş birine 'Hayati tehlikesi vardır' raporunu hangi saikle bir hekim verebiliyor bunun mutlaka sorulması lazım. Bizim dediğimiz şey bu olay detaylı bir şekilde soruşturulmadan o tahkikatlar sağllıklı bir zemine oturtulmadan hemen bir serbest yargılama kararının verilmiş olmasının yanlışlığına dikkati çekmektir ve bunun örgüt boyutları araştırıldığında belki orada birşey çıkabilirdi. Çünkü twitter ve facebook hesaplarına baktığınızda, bununla ilgili Durdu Özbolat'ın bazı çevrelerinde olan kişlilerin attıkları mesajlara baktığınızda, ortaya çıkan fotoğraflara baktığınızda bunun tek başına bir eylem olmadığı çok ama çok açık görünüyor. Yani bu konu dosyada değerlendirildi mi bilmiyorum. Ama benim dosyadan elime geçen belgelere baktığımda bu konunun deliller boyutuyla yeteri kadar değerlendirilmediği çok açık, biz onu söylüyoruz."

Hüseyin Aygün'ün twit atması
Bozdağ, bir gazetecinin CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün attığı twit'i hatırlatması üzerine, şunları kaydetti:

"CHP'nin milletvekillerinden bir tanesi dağdaki teröristleri öven, onlara muhabbetini belli eden bir tanesi şimdi beni tehdit eden twit atıyor. 'Sonun iyi olmaz' diyor. Bizim sonumuzun ne olacağını Sayın Hüseyin Aygün'ün açıklaması lazım. Sonun iyi olmaz diyorsa o zaman sayın genel başkanın da açıklaması lazım. Acaba Hüseyin Aygün bana nasıl bir son biçmiş veya onun sevdiği arkadaşları nasıl bir son biçmiş bunu Türkiye kamuoyuna açıklaması lazım. Ben de merakla bekliyorum. Nasıl bir son bizim için planlamış, o planını açıklarsa çok memnun oluruz. Yani bir milletvekili, parlamentoda olan arkadaşını, hükümette olan bir bakanı, bırakın bu sıfatları taşımayı herhangi bir insanı tehdit edebilir mi? Ama CHP'nin milletvekilleri, açık aleni hesaplar üzerinden bakanları tehdit ediyorlar. O nedenle ben milletimizin bu zihniyeti, bu hastalıklı anlayışı çok iyi takip etmelerini çok iyi değerlendirmelerini istiyorum ve bunları milletimize havale ediyorum"

Bozdağ, bu tehditlerin, bu küfürlerin yargıda da hesabını soracağını sözlerine ekledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İi binasına giderken yol kenarına köylülar tarafından kurulan organik meyve pazarını ziyaret etti. Bozdağ ve Müezzinoğlu, köylülerin ikram ettiği yeşil biber ve domatesi tattı. Müezzinoğlu, yediği biberin acı olduğunu ve acıyla çok fazla arasının olmadığını söyledi.

Cemil Çiçek, Bozdağ ve Müezzinoğlu Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temel atma törenine katıldı.