Brezilya 5. büyük ekonomi olacak

Lula da Silva, "Brezilya, 2016 yılı Ocak ayında Rio de Janerio'da yapılacak Olimpiyat Oyunları'ndan önce dünyanın en büyük beşinci ekonomisi olacak'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RIO DE JANEIRO - Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Brezilya'nın 2016 yılına kadar dünyanın beşinci büyük ekonomisi olacağını söyledi.

Lula, İtalyan otomobil üreticisi Fiat'ın Brezilya'da kurduğu yeni fabrikanın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ''Brezilya, 2016 yılı Ocak ayında Rio de Janerio'da yapılacak Olimpiyat Oyunları'ndan önce dünyanın en büyük beşinci ekonomisi olacak'' dedi.

Devlet başkanlığı görevini cumartesi günü devredecek olan Lula, bunu daha öncede gerçekleştirebileceklerini belirterek, ''Ancak bu sizin çalışma istekliliğinize bağlı olacak'' diye konuştu.

Fiat, Brezilya'da kurduğu ikinci fabrikası için 1,3 milyar avro (1,7 milyar dolar) yatırım yapacak. Şirket, 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı fabrikada yılda ortalama 200 bin araç üretmeyi hedefliyor. Brezilya'nın, Fiat için İtalya'dan sonra en önemli ikinci büyük pazar olduğu belirtiliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir