BRIC mucidinden Türkiye'ye AB tavsiyesi

Goldman Sachs Amerikan Yatırım Bankası'nın Portföy Yönetimi Başkanı Jim O'Neill, Türk ekonomisinin 2013'te yüzde 5 civarında büyüyeceğini öngördüğünü söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Goldman Sachs Amerikan Yatırım Bankası'nın Portföy Yönetimi Başkanı Jim O'Neill, ekonomileri hızla gelişen ülkeler olan Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'e dikkat çektiği ve bu ülkelerin İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşan "BRIC" grubu ifadesini, 2001 yılında küresel finans dünyasına kazandıran ekonomist olarak biliniyor. 

 
Türk ekonomisinin 2013 yılında yüzde 5 büyümesini tahmin ettiğini dile getiren O'Neill, Türk hükümetinin büyüme tahminlerinin doğru olduğunu kaydetti. Özellikle son iki yılda Türkiye'nin ekonomik olarak karşılaştığı zorluklarla iyi mücadele ettiğini belirten Jim O'Neill, "Geçen yıl bu zamanlar ödemeler bilançosuyla ilgili endişelerimiz vardı. Ama bu konuda olumlu gelişmeler oldu ve kriz ihtimali bile doğmadı. Dolayısıyla Türkiye zorluklarla iyi mücadele etti ve gelecek yıl yüzde 5 civarında büyüyebilir" dedi.
 
Geçen yıllarda Türkiye'nin ekonomik krizlere ve şoklara karşı direncini arttırdığını da vurgulayan  O'Neill, "Türkiye'nin belki sonunda AB'ye ihtiyacı olmayacak"  dedi.