BTK elektromanyetik ölçüm kursu açacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 4-8 Kasım arasında Elektromanyetik Alan Ölçüm Sertifikası Kurs Programı düzenleyecek.

BTK'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kurs programına katılabilmek için üniversitelerin elektrik-elektronik, haberleşme, fizik mühendisliği, fizik lisansı veya elektromanyetik dalgalar ile ilgili dersleri alarak teknik bölümlerin birinden veya meslek yüksek okulu ile teknik liselerin elektrik, elektronik haberleşme teknolojisi (telekomünikasyon, haberleşme, haberleşme teknolojisi, elektronik haberleşme), elektronik teknolojisi (elektrik-elektronik, elektrik elektronik teknikerliği, elektronik, endüstriyel elektronik) bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Kursa katılmak isteyenler, öncelikle katılım ücreti 763,22 lirayı BTK'nın "Vakıflar Bankası Yenişehir Şubesi TR 8700 0150 0158 0072 8521 4707 IBAN no'lu" hesabına yatıracak. Adaylar, daha sonra nüfus cüzdanı örneği ve mezuniyet belgeleri ile başvuru formunu tam ve doğru şekilde doldurarak 13 Eylül'e kadar BTK'ya elektronik ortamda (emas@btk.gov.tr) veya faks (0.312.2947172) yoluyla iletecek.

Teorik ve uygulamalı sınavların her birinden 100 üzerinden en az 70 puan alan kursiyerler başarılı sayılacak ve sertifika almaya hak kazanacak.

Sertifikanın iptali

Yerinde ölçüm yapılmaması ve benzeri yanıltıcı bilgi içeren ölçüm raporu düzenlenmesi halinde verilen elektromanyetik alan ölçüm sertifikası Kurum tarafından bir daha verilmemek üzere iptal edilecek ve Kurum internet sayfasında yayınlanacak. Ayrıca belirtilen sebepten dolayı elektromanyetik alan ölçüm sertifikası iptal edilenler, tekrar elektromanyetik alan ölçüm sertifikası başvurusunda bulunamayacak.

Kurum personeli dışında kalan özel ve tüzel kişilerin Kurumdan elektromanyetik alan ölçüm sertifikası almadan yaptıkları elektromanyetik alan ölçümleri geçersiz olacak.