Bu kez de onun yazışmaları sızdı

Dedikodu sitesi Gawker, Assange'ın Melbourne Üniversitesi’nde okuyan 19 yaşındaki bir kıza gönderdiği e-postaları yayınladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Amerika’nın gizli belgelerini dünyaya duyuran WikiLeaks’in patronu Julian Assange da sızdırma kurbanı oldu. Dedikodu sitesi Gawker, Melbourne Üniversitesi’nde okuyan 19 yaşındaki Elizabeth kod adlı bir genç kıza, Julian Assange tarafından gönderilen e-posta mesajlarını yayınladı.

Avustralya Assange'ı akladı

Yazışmanın yapıldığı 2004 yılında 34 yaşında olan Bay Sızıntı’nın mektuplarını ele verense, tavlamaya çalıştığı Elizabeth oldu. Tanıştıktan bir süre sonra Melbourne’de bir barda sohbet eden çift, genç kızın anlatımına göre, öpüşerek ayrıldıktan sonra, bir daha hiç biraraya gelmedi. Ancak o gecenin ardından hemen bir e-posta mesajı gönderen Assange, Elizabeth’e, “Arkadaşlığın ve öpücüklerin çok çekiciydi. Daha fazlasını keşfetmek istiyorum. Pazartesi gecesi boş musun” sorusunu sordu. Assange’a ret yanıtı veren 19 yaşındaki üniversiteli, bir süre sonra Assange’dan telefon gelmesine hayret etti. Zira, pek de çekici bulmadığı bu adama numarasını vermemiş; nereden bulduğuna şaşırmıştı. Assange’ın kur yapma girişimlerine telefonda soğuk yanıt veren Elizabeth, ardından birkaç e-posta mesajı daha aldı ve Bay Sızıntı’yı her seferinde reddetti, Assange da sonunda pes etmek zorunda kaldı.

"Manning’i tanımıyorum bile"

Assange, Amerikan televizyon kanalı ABC’ye verdiği demeçte, er Bradley Manning’le ilgili iddiaları reddetti. Manning’in kendisine, bir süredir yayınladıkları yüzbinlerce gizli belgeyi ulaştıran kişi olmadığını savunan Assange, “Gazetede görene dek hayatımda hiç Bradley Maning ismini duymamıştım” dedi. Bu arada Manning’i hapisanede ziyaret eden bir arkadaşı, hakkında casusluk suçlaması yapılan askerin sağlığının bozulmaya başladığını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir