”Bu sıkıntılı süreçte suya zam yapılmamalı”

İBB Başkanı Topbaş, Bilgi Kentleri 3. Uluslararası Sempozyumu'nun açılışının ardından soruları yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentte suya yüzde 4 oranında zam yapılacağı beklentisine ilişkin "Bu sıkıntılı süreçte zammın yapılmaması, biraz daha idare edilmesi gerekiyor. Aldığım bilgiye göre, meclise zamlı şekilde gelmiyor" dedi.

Topbaş, Conrad Otel'de bugün başlayan Bilgi Kentleri 3. Uluslararası Sempozyumu'nun açılışının ardından, basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Kadir Topbaş, basın mensuplarının, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin bugünkü toplantısında İSKİ tarafından hazırlanan yeni su tarifesinde suya yüzde 4 oranında zam yapılmasını içeren teklifin ele alınacağını hatırlatmaları üzerine, dünyada ekonomik krizin olduğunu ve bu krizin Türkiye'yi de etkileyeceğini, krizin halka çok fazla yansımaması konusunda reel sektörün ve kamunun el birliği yapmasının görevi olduğunu söyledi.

"Gemisini kurtaran kaptandır" anlayışını geride bırakarak hep birlikte ülkeyi ve kenti kurtarmak ve bu sıkıntıyı uzaklaştırmak için çaba göstermeleri gerektiğini ifade eden Topbaş, İSKİ'nin de Rezne ve Melen'den su getirme çalışmaları nedeniyle yüzde 4 gibi bir zam talebinde bulunduğunu hatırlattı. "Bu talep cüzi olmasına rağmen bu sıkıntılı süreçte zammın yapılmaması, biraz daha idare edilmesi gerekiyor" diyen Topbaş, 5-6 ay, belki 1 yıl bu hassasiyetin oluşmasını istediklerini kaydetti.

Topbaş, "Tarife Komisyonu Başkanı ile görüştüm. Bunu dikkate almalarını istedim. 'Aksi takdirde meclise önerge veririm' dedim. Aldığım bilgiye göre, meclise zamlı şekilde gelmiyor. İstanbullular bu konuda rahat olabilirler" diye konuştu.

Kadir Topbaş, zamların değil, indirimlerin yapılması gerektiğini, ekonomik hareketliliği sağlamak ve piyasayı canlı tutmak için çalışma yaptıklarını ifade etti.