'Bu sistem bileklerimizde prangaydı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Bu sistem bizim bileklerimizde prangaydı. 16 Nisan’da bu prangaları söküp atmaya var mıyız?’’ diye sordu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Anayasa değişikliği paketini onaylamasının ardından ilk konuşmasını Aksaray’da yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parlamenter sistemi kastederek ‘’Bu sistem bizim bileklerimizde prangaydı. 16 Nisan’da bu prangaları söküp atmaya var mıyız?’’ diye sordu.

Tuz Gölü’nün güneyinde 1.2 milyar metreküp doğalgazın depolanarak, ihtiyaç duyulduğunda kullanılmasını sağlayacak Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın katıldığı törenle yapıldı. Törende konuşan Erdoğan, 2 milyar dolarlık yeni yatırım devreye girdiğinde Tuz Gölü’nden günlük 80 milyon metreküpe kadar doğalgaz verileceğini, 1.2 milyar metreküp doğalgaz depolanacağını söyledi. Türkiye daha önceki pek çok ilk gibi burada inşa edilen depolama tesislerinin teknolojisi ve mühendisliği ile ilk defa tanıştığını ifade eden Erdoğan, “Bunlar hep bu millet için. Bizim hizmetimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Bu ‘hayırcılar’ var ya bunlar sadece laf üretirler, bunlardan hizmet yok ama biz size aşığız” diye konuştu.

Bu sistem bizim bileklerimizde prangaydı

Konuşmasında Anayasa değişikliğine de değinen Erdoğan, “Bu sistem var ya bu sistem, bu bizim bileklerimizde prangaydı. 16 Nisan’da bileklerimizdeki bu prangaları söküp atmaya var mıyız? Türkiye, yönetim sistemini değiştirme yolunda önemli bir kavşağa geldi. Bugün buraya gelirken imzayı attım ve şimdi süre başladı. İnşallah 16 Nisan’da benim aziz milletim sandığa gidiyor. Aksaray’ın da bu sürece tarihi bir destek vereceğine inanıyorum. Millete tepeden bakılmaz milletle el ele olunur. Gerekirse baş veririz bedel öderiz” dedi.

İdam sloganlarına:16 Nisan bu işin sinyali olacak

Erdoğan, 15 Temmuz’da bu milletin göğsünü tanklara, F-16’lara, helikopterlere siper ettiğini dile getirerek, “Şimdi 16 Nisan geliyor. 16 Nisan’daki ‘evet’ aynen bunun tekrarıdır. 16 Nisan’da tek vatan için tek bayrak için tek devlet için 'evet' diyoruz” dedi. Erdoğan, idam sloganları atılması üzerine, “İnşallah 16 Nisan bu işin sinyali olacak. Parlamentoya gelir, yasama organı anayasayı değiştirir ve adımı atar” karşılığını verdi.

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan da, Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nin yaklaşık 700 milyon dolara mal olduğunu ve yakında tam kapasite devreye alınacağını söyledi.

Köhne anlayışa son vermeye hazır mısınız?

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım medeniyetlerin kavşağı Aksaray’ı ticaretin de önemli bir kavşağı haline getireceklerini ve Aksaray üzerinden iki tren hattını Akdeniz’e indireceklerini söyledi. Aksaray’a havaalanı sözü de veren Yıldırım, “Söz ağızdan bir kere çıkar. Ak Parti söz verirse yapar.270 milyon değerinde 72 eser Aksarayımıza hayırlı olsun. Aksaray’a daha yapacak çok işimiz var” diye konuştu. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi referandumunda Aksaray’ın yüzde 86 evet dediğini hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Şimdi söz tekrar sizlerde. Birlikte 16 Nisan’da yeni bir tarih yazmaya var mısınız? Güçlü ve istikrarlı bir iktidar için, Türkiye’nin aydınlık yarınları için hazır mısınız? Vesayetleri, darbeleri tarihe gömmek için hazır mısınız? Daha fazla kalkınma daha fazla refah için var mısınız? Kesintisiz bir demokrasi için hazır mısınız? Biz milli iradenin gösterdiği her hedefte, milletin vardığı her kararda varız, kararımız evet. Bakın biz söz milletin dediğimiz zaman anamuhalefet partisi soluğu Anayasa Mahkemesi’nde alıyor. Millet AVM’ye gidiyor, bunlar AYM’ye gidiyorlar. Sizin millete güveniniz yok mu? Demokrasilerde söz de milletin, karar da milletin. Bu köhne anlayışa 16 Nisan’da son vermeye hazır mısınız? Türkiye bu ağırlıkları üzerinden atacak.”