Bugün hava nasıl olacak?

Türkiye geneli hava sıcaklıkları 2 ila 6 derece artarken, Ankara ve İstanbul'da yağmur bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğu ile Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 2 ila 6 derece artacak.

Rüzgar ise genellikle değişik yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yağış alan yerlerde yer yer kuvvetlice esecek.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Çok bulutlu, hafif yağmurlu, kuzey ve yüksek kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu. (5)

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu. (12)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu.(15)

Adana: Parçalı az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu. (15)

Antalya:  Az bulutlu. (16)

Samsun: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimleri sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı.(10)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu. (-5)

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu.(8)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeydoğusuna karla karışık yağmur ve yer yer kar, öğle saatlerinde Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde hafif yağmur şeklinde olması bekleniyor. 

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, sabah saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olması bekleniyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı, kuzey kesimlerinin çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Van ve Tunceli çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.