Burak Can törenle memleketine uğurlandı

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu için tören düzenlendi. Törenin ardından Burak'ın cenazesi memleketine gönderildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu için tören düzenlendi. Düzenlenen törene çok sayıda vatandaş katıldı. Burak'ın cenazesi daha sonra memleketi Gümüşhane'ye uğurlandı.

Karamanoğlu'nun cenazesi, olayın ardından kaldırıldığı Kasımpaşa Asker Hastanesi'ndeki savcılık incelemesinden sonra Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından Karamanoğlu'nun cenazesi, ailesine teslim edildi. Cenaze ikindi vakti kılınan namazın ardından kara yoluyla toprağa verileceği memleketi Giresun'un Alucra ilçesinin Karaağaç köyüne gönderildi.

78.jpg

Okmeydanı gergin

Okmeydanı'nda tansiyon bugün de yüksek. Dün akşam silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun vurulduğu yerde düzenlenen eylemde arbede çıktı.

Fatih Sultan Mehmet Caddesi'ne giden bir grup, eylem yaptı.

Ellerinde ölen gencin fotoğrafı ve Türk bayrağı bulunan grup, slogan atarak olayı protesto etti. Grup daha sonra yine slogan eşliğinde Okmeydanı Şark Kahvesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

"Benim sağ ve solla herhangi bir işim yok"

burakcan_baba.jpg

Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu, Adli Tıp Kurumu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa sürede yaşanan olayda kör kurşunun oğluna isabet ettiğini anlattı.

Oğlunun yanındakilerde yaralanma söz konusu olmadığını dile getiren Karamanoğlu, topluma sağ duyu çağrısında bulunarak, "Kardeşim, benim sağ ve solla herhangi bir işim yok. Biz hep beraber Türk milletiyiz, Türküz. Bizim vatanımız tek. Bu olayları tasvip etmiyoruz" dedi.

Berkin Elvan'ın cenaze törenin ardından yaşananlara değinen Karamanoğlu, şunları kaydetti:

"15 yaşındaki bir çocuğun, 'Bir ekmek alıp veriyor' hesabını katarak, bunu ileri sürerek, ülkenin altını üstüne getirmenin bir anlamı yok. 15 yaşındaki bir çocuk mu Türkiye'yi kurtarıyordu, ölmeseydi? Onu ileri sürerek bu hadiseleri yapıyorlar. Okmeydanı'nda kırmadıkları dükkan, yer kalmadı. Yaktılar, yıktılar her tarafı. Bir polis önüne çıkıp da 'nereye gidiyorsun?' demedi. Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor. Yazık günah bu millete, bu çocuklara yazık. Bütün gençlere yazık. Sağduyu... Hep bir ve beraber olacağız. Bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz. Kimseye de yar etmeyeceğiz. Biz Türküz, Müslümanız. Bu ülkeyi Türkiye'den, Türk'ten başkası idare edemez. Almanı, ABD'lisi gelip burayı idare edemez" ifadelerini kullandı.