Burdur Belediyesi'nden kırmızı et kampanyası

Burdur Belediyesi, hayvancılık yapan çiftçilere destek olmak amacıyla üreticiden 3 ton et alarak 3 bin aileye 1'er kilo dağıtacak. (ALİ EKBER YILDIRIM)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİ EKBER YILDIRIM

Burdur Belediyesi, hayvancılık yapan çiftçilere destek olmak amacıyla kırmızı et kampanyası başlatıyor. Kampanya kapsamında üreticiden 3 ton et alınarak 3 bin aileye 1'er kilo dağıtılacak.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, daha önce süt konusunda üreticiye verdikleri desteği bu kez et ile sağlayacaklarını belirterek şunları söyledi: "Üretici çok zor durumda. Karkas etin fiyatı 26 liranın altına düştü. Halbuki maliyet 30 liranın üzerinde. Çiftçi hayvanını kestiremiyor. İki ay sonrasına gün veriyorlar. Bir yandan da et ve canlı hayvan ithal ediliyor. Üreticinin yaşamını sürdürmesi için bir kampanya başlatıyoruz. Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nden 3 ton kırmızı et alarak alım gücü düşük olan yurttaşlarımıza 1'er kilo olarak dağıtacağız. Belediye olarak 3 bin aileye 1'er kilo et vermemiz elbette sembolik. Ama bir yerden başlamak gerekiyor. Üretici çok zorda. Hayvanını satamıyor. Zarar ediyor.Bu zor dönemde ülke genelinde yerel yönetimler üreticiye destek olmalı."