Burger King, 300. mağazasını açtı

Kurdoğlu, Sbarro ve Popeyes markaları ile yılda ortalama 140 restoran açacaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ata Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Kurdoğlu, "Burger King, Sbarro ve Popeyes markalarımız ile yılda ortalama 140 restoran açarak önümüzdeki 5 yılda 700 restorana, 2020 yılında ise 2 bin restorana ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

Kurdoğlu, Burger King'in Türkiye'deki 300'üncü mağazasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 40 ilde 100'ün üstünde ilçede 300 Burger King restoranını faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Burger King'in Türkiye'de özelikle son 5 yıldaki büyüme hızına dikkati çeken Kurdoğlu, 2005 yılında 100'üncü, 2008 yılında 200'üncü ve 2010 yılında da 300'üncü restorana ulaştıklarını belirtti.

Kurdoğlu, TAB Gıda'nın tüm dünya genelinde bin 500'den fazla Burger King franchise işletmesi arasında önemli bir konumda olduğunu dile getirerek, dünyada 2. sırada yer aldıklarını ve birinci olan Amerika'daki şirketin 314 Burger King restoranı bulunduğunu bildirdi.

TAB Gıda olarak, Master Franchisee hizmetlerini yürüttüğü Burger King, Sbarro ve Popeyes markaları ile yılda ortalama 140 restoran açarak önümüzdeki 5 yılda 700 restoranı daha hizmete açmayı planladıklarını dile getiren Kurdoğlu, 2020 yılında ise 2 bin restorana ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bu sene açacakları 60-70 restoran için toplamda 70-80 milyon liralık yatırım yapacaklarını dile getiren Kurdoğlu, 2 sene içerisinde Türkiye'nin her ilinde restoranlarının bulunmasını hedeflediklerini bildirdi.

Kurdoğlu, TAB Gıda olarak Master Franchiseeliği'ni üstlendikleri Burger King, Sbarro ve Popeyes markaları ile 10 bin kişiye istihdam sağladıklarını, özellikle son yıllarda gerçekleştirdikleri yatırımlar ile ülke ekonomisine büyük ölçüde destek olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"2010 yılında toplam 2 bin kişiye daha istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Kalifiye iş gücü oluşumu için kurduğumuz TAB Akademi de dahil eğitim için yıllık 4 milyon lira kaynak ayırıyoruz. Ülkemizde hızlı tüketim gıda sektöründe sürdürdüğümüz operasyonlarımızı farklı alanlarda da büyüyerek geliştirdik. Genişleyen restoran zincirlerimiz paralelinde tüketicilere en iyi hizmeti sunmak üzere önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Restoranlarımıza her zaman en taze ürünlerin ulaşmasını sağlamak amacıyla Fasdat Gıda Dağıtım A.Ş. şirketini hizmete açtık. Yine genişleyen restoranlarımızın paralelinde 1999 yılında Mes Mutfak Ekipmanları A.Ş. ve ardından da Ata Sancak Çiftliği'ni hizmete açtık. Avrupa'nın en büyük ve en modern süt sistemine sahip Denizli Acıpayam'daki süt çiftliğimizde yılda 50 bin ton süt üretimi gerçekleştirmek için 20 milyon liralık ek yatırım yapmayı planlıyoruz. Yine restoranlarımızda en sağlıklı ve en lezzetli ürünleri tüketicilere sunmak üzere faaliyete geçirdiğimiz Türkiye'nin en modern ekmek fabrikasında 120 milyon adet ekmek üretimi gerçekleştiriyoruz. Restoran zincirlerimizin büyümesi paralelinde üretim tesisleri yatırımlarımıza da devam edeceğiz."

Türkiye'de tarım politikalarının geliştirilmesi ve üreticilere teşvik verilmesinin gerekli olduğunu dile getiren Kurdoğlu, tarıma yatırım yapıldığı takdirde 10 sene içerisinde Türkiye'nin Japonya gibi ihracat fazlası olan ülke konumuna geleceğini belirtti.

Kurdoğlu, senede restoranları için 400 milyon liralık gıda alımı yaptıklarını belirterek, TAB gıda olarak 2009 yılını 600 milyon lira ciro ile kapattıklarını ve cirolarını 800 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

"Tuzu ve şekeri azaltılmış ürünler üzerinde çalışıyoruz"

Burger King'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Kevin Higgins de 2008 ve 2009 yılında TAB Gıda'nın dünya çapında Burger King franchise şirketleri arasında "En Hızlı Büyüyen Şirket" seçildiğini belirterek, "Krizde Türkiye en üst performansı gösteren ülkelerden biri. TAB gıda dünyanın en büyük Burger King kuruluşu olmak istiyor. Bu gidişle de olacak herhalde" diye konuştu.

TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici ise 1995 yılında kurulan TAB Gıda'nın 300 restoranlık Burger King zinciri hakkında bilgi vererek şunları kaydetti:

"Türkiye'de hizmet veren 215 Burger King restoranı TAB Gıda tarafından, 85'i ise franchise işletmeleri tarafından işletiliyor. Restoranların 170'i alışveriş merkezi bünyesinde, 130'u ise cadde üstünde yer alıyor. Türkiye'de hiçbir yasal zorunluluk olmadan Trans Sıfır Yağ kullanımına geçen ilk şirketiz. Trans sıfır yağ kullanımından kaynaklanan yıllık ortalama 5 milyon dolarlık ek maliyeti göz ardı ederek tüketicilere en lezzetli tatları en sağlıklı koşullarda sunmayı hedefliyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, yılda tam 120 milyon tüketici Burger King Restoranları'nı tercih ediyor ve dakikada 650 kişiye hizmet veriyoruz. Oyuncaklar haricinde bütün sattığımız ürünler Türkiye'den tedarik ediliyor. Bu oranlarla 2009 yılında 9 bin ton kırmızı et yani 60 bin ton büyükbaş hayvan yemişiz. 9 milyon tavuk ve 4 bin ton sütü Burger King mutfaklarında hazırlayarak müşterilerimize sunduk. Aynı zamanda 20 bin tonluk işlenmiş patates, bin tonluk soğan ve  bin 500 tonluk da domates alımı gerçekleştirerek Türkiye'de tarımın gelişimi adına da önemli bir katkıda bulunmuş olmaktan mutluyuz. Son zamanlarda tuzu ve şekeri azaltılmış ürünler üzerine çalışıyoruz. Bunlarda farklı bir ürün grubu olmayacak. Mevcut ürünlerimizde tuz ve şeker azaltımı yapılacak. Ancak tüketiciler bunların tadında değişim hissetmeyecekler."

Ata İnşaat'ın ortaklarından Kurdoğlu ve Üründül ailelerinin sahibi olduğu TAB Gıda, Burger King'in Türkiye'deki Münhasır Lisans hakkı sahibi ve geliştirme ortağıdır.

Bu konularda ilginizi çekebilir