Bursa'da halka arz zirvesi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA'DAN / Ömer Faruk ÇİFTÇİ

omer.faruk@dunya.com

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) yerli küçük yatırımcıları borsaya çekmek ve onları bilinçlendirme amacıyla başlattığı yatırımcı seferberliğinin şimdiki durağı, sanayinin başkenti Bursa. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) işbirliğiyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda bugün başlayan halka arz zirvesi, 1,5 gün sürecek. Zirve, BTSO'ya kayıtlı şirketlerin üst düzey yöneticilerini halka arz sürecinin tüm aşamalarında görev alan uzmanlar ve kurumlarla biraraya getirmeyi amaçlıyor.

Zirveye BTSO'ya kayıtlı şirketlerin yanı sıra aracı kuruluşlar, bağımsız denetim şirketleri, özel sermaye fonları, kurumsal yatırımcılar, danışman şirketler, hukuk firmaları  gibi halka arz sürecinde yer alan kurum ve kuruluşların katılması bekleniyor. Katılımcılar, "Halka Arz Seferberliği Bursa Zirvesi" kapsamında gerçekleştirilecek oturumlarda, özellikle aile şirketlerinde halka arzın önemi ve halka arz sürecine ilişkin yol haritası konusunda bilgilenme imkanı bulurken; aynı zamanda aracı kuruluşlar, bağımsız denetim şirketleri, hukuk firmaları, kurumsal yatırımcılar ve sektörel derneklerin açacakları tanıtım standlarında, yetkililerle birebir görüşme fırsatına sahip olacaklar. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez,  TSPAKB Başkanı Nevzat Öztangut, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, SPK Başkanı Vedat Akgiray'ın açılış konuşmaları ile başlayacak olan zirveye Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da video mesajı ile katılacaklar. Prof. Dr. Kerem Alkin'in ve İMKB Başkan Yardımcısı Dr. Esin Y.Akbulut'un moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan 'Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Sürdürülebilirlik İçin Halka Açılma' ve 'Halka Arzda Yol Haritası' başlıklı oturumlarda Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Aziz Torun, İMKB Takas ve Saklama Bankası AŞ Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Emin Server Çatana, Bursa Çimento Fabrikası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Kağıtçıbaşı, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Genel Sekreter Engin Güvenç, DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ ortaklarından Saim Üstündağ, Garanti Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdür Yardımcısı Müge Tuna, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü İlhami KOÇ,  Ernst&Young Sorumlu Ortaklarından Metin Canoğulları,  İhlas Yayın Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Mustafa R. Selçuk, Pekin&Bayar Avukatlık Bürosu ortaklarından Selin Bayar, Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yakup  Ergincan açıklamalarda bulunacaklar. Zirve, yarın NTV'de yayınlanan Eko Diyalog Bursa programının çekimleri ile son bulacak.

İMKB'de Bosch Fren Sistemleri, Burçelik, Burçelik Vana, Bursa Çimento, Compenenta, Çemtaş, Karsan, Penguen, Sönmez Filament, Sönmez Pamuklu, Tofaş, Torunlar GMYO, Türk Prysmian Kablo olmak üzere 13 firması işlem gören Bursa'da gerçekleştirilecek olan toplantının halka arzı düşünen yeni firmalar açısından faydalı olmasını diliyorum.

Bu konularda ilginizi çekebilir