Bursa'da kredi kartı dolandırıcısı 2 kişi yakalandı

Hacker aracılığıyla yurtdışındaki bankaların kredi kartlarını sağlayan Suriyeli 2 kişi yakalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - İnternetten tanıştıkları ''hacker'' aracılığıyla yurt dışındaki çeşitli bankalara ait kredi kartlarını temin eden Suriye uyruklu 2 kişi, bu kartlarla Bursa Kapalı Çarşı'da altın alırken yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bursa Kapalı Çarşı'da faaliyet gösteren kuyumculardan, yurt dışındaki çeşitli bankalara ait kredi kartlarıyla altın alan Haj A.(39) ve Fahmi K.(31), kart limitlerinin bittiğini fark etmeden bir dükkana girdi. Burada pos makinesinin ''karta el koyun'' uyarısı üzerine, iş yeri sahibi durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Çarşı çıkışında yakalanan zanlıların, 12 bin YTL'lik altın aldıkları belirlendi. 

Yapılan incelemede, Türkiye'ye 3 kez ve özellikle bankaların kapalı olduğu hafta sonlarında geldikleri öğrenilen zanlıların, internet aracılığıyla bir ''hacker'' ile tanıştıkları, bu kişinin kendilerine İspanya, Brezilya, Almanya ve Amerika'daki bankalara ait 7 adet kredi kartını kargo yoluyla gönderdiği belirlendi.

Kartların üzerinde Haj A. yazdığı ve bu kartlarla Mardin'in Nusaybin ilçesinden yurda giriş yaptıkları öğrenilen zanlıların, Diyarbakır'dan uçakla Bursa'ya geldikleri, Gazcılar Caddesi'nde bir otelde kaldıkları, tüm harcamalarını bu kartlarla yaptıkları ve arkadaşlarına kestane şekeri, kadayıf ve çeşitli hediyeler aldıkları tespit edildi.

Öte yandan, zanlılara bu kartları temin eden ve nereli olduğu açıklanmayan ''hacker'ın kimliğinin, İnterpol'e bildirildiği kaydedildi. Zanlılar, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.