“Bursa’yı adım adım 2023’e hazırlamaya devam edeceğiz”

Bursalı iş insanlarına bugüne kadar 42.5 katrilyon yatırım teşviki verildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da tanzim satış noktaları kurulacağını, ulaşım sorununun çözümüyle bizzat ilgileneceğini söyledi. Erdoğan, TEKNOSAB müjdesi de verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT
BURSA – Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart yerel seçim kampanyası kapsamında bugün Bursa’da vatandaşlarla buluştu. Gökdere Meydanı’nda düzenlenen Bursa mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bursa’ya bugüne kadar 50 katrilyon yatırım yaptık” dedi.

Bursa’ya dikey mimarinin yakışmadığını belirten Erdoğan, imar barışı kapsamında 87 bin 936 müracaat yapıldığını, kentsel dönüşümdeki aksaklıkları da yeni dönemde çözeceklerini söyledi. Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 20 bin vatandaşı etkileyen kentsel dönüşüm ve süresi dolan kira yardımı gibi konuları da masaya yatırarak “Bu sıkıntılardan kimsenin etkilenmesine izin vermeyeceğiz. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden çözüme kavuşturacağız” dedi.

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’ın yetki karmaşası nedeniyle götürülmek istenen hizmetlerden etkin bir şekilde yararlanamadığını dile getiren Erdoğan; “Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuruyoruz. Böylece Uludağ’ın 12 ay boyunca turizme kazandırılmasını sağlıyoruz” açıklamasını yaptı. Erdoğan ayrıca kentteki eski tabakhaneler bölgesinde de kurulacak termal turizm bölgesi ile kente yılda 1 milyar liralık katkı sağlanacağını ifade etti.

Bursalı iş insanlarına bugüne kadar 42.5 katrilyon tutarında yatırım teşviki verildiğini dile getiren Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi; “Biz üretiyoruz, çalışıyoruz. Küresel ekonomide yeni sanayi devriminin temellerinin atıldığı bir dönemde Bursa’da milli teknoloji hamlemize uygun şekilde teknoloji sanayi bölgesi olan Teknosab’ı kuruyoruz. Bilim, sanayi ve teknoloji el ele verecek. 8.3 milyon metrekarelik alanda kurulacak bölgeye bugüne kadar altyapı ve kamulaştırma çalışmaları için 2 milyar lira tutarında yatırım yapıldı. 68 parsel bu yılın ikinci yarısında teslim edilecek. Buradan 150 bin istihdam ve 40 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Bursa’yı adım adım 2023’e hazırlamaya devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca tanzim satış uygulamasının Bursa’da da başlayacağını, ilk etapta 3 noktada kurulacak tanzim satış alanlarının sayısının 10 noktaya çıkarılacağını da bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir