Bush ailesinin başı internet korsanlarıyla dertte

Eski 2 ABD başkanının özel fotoğrafları ve e-postaları internet korsanlarının eline geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

HOUSTON  - Bush ailesinin, 2 eski ABD başkanına ait olanlar da dahil olmak üzere, özel fotoğrafları ile e-postalarının internet korsanlarının eline geçtiği bildirildi.
 
The Smoking Gun adlı internet sitesi, internet üzerinden "Guccifer" takma adını kullanan bir internet korsanının söz konusu e-posta ve fotoğraflarla özel adres ve telefon numaralarını ele geçirdiğini duyurdu. Bush ailesine ait özel fotoğrafları yayımlayan siteden yapılan açıklamada, fotoğrafların "Guccifer" takma adını kullanan bu kişi tarafından gönderildiği belirtildi. Açıklamada, yarı geçirgen neon bir bantla "Guccifer" yazısı iliştirilmiş fotoğrafları gönderen kişinin kendisini, "devletin uzun süreden beri gözünün üstünde olduğu emektar bir internet korsanı" olarak tanıttığı kaydedildi.
 
Sitede yeralan fotoğraflar arasında 88 yaşındaki baba George H.W. Bush'un, bronş enfeksiyonu sonucu ortaya çıkan komplikasyonlar nedeniyle tedavi gördüğü hastanede çekilmiş fotoğrafları da yeraldı.
Fotoğrafların aslına uygun olup olmadığıyla internet sitesinde yeralan alan diğer ayrıntılar teyit edilemezken, baba Bush'un sözcüsü Jim McGrath, konu hakkında yorumda bulunmayacağını söyledi. Associated Press haber ajansına konuşan McGrath, "Konu hakkında adli soruşturma başlatılmıştır ve böyle olduğu için de söyleyecek başka şey yok" dedi.
FBI sözcüsü Shauna Dunlop da konu hakkındaki soruları "Herhangi bir soruşturmanın varlığını kabul veya reddetmiyoruz" diye yanıtladı.