Bütçe görüşmeleri bu hafta tamamlanacak

Geçtiğimiz hafta başı başlayan bütçe mesaisi bu hafta cuma günü yapılacak son oturumla sona erecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Genel Kurulu bugündün itibaren hafta boyu 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edecek.

Bu çerçevede bu hafta Sağlık Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, AB Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı gibi kurumların bütçeleri ele alınarak kabul edilecek.

15 Aralık Perşembe günü 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri oylanırken, görüşmeler 16 Aralık Cuma günü sona erecek. Cuma günü bütçe üzerindeki son oturum kapsamında CHP, AK Parti, HDP ve MHP grupları ile hükümet adına birer saat süreyle konuşmalar yapılacak. Konuşmaların tamamlanmasının ardından tasarının tümünün oylanmasıyla bütçe görüşmeleri sona erecek.

Öte yandan Meclis bu hafta önemli bir anayasa değişikliği teklifi için de çalışmaya başlayacak.

AK Partili 316 milletvekillerinin imzasıyla verilen ve başkanlık sistemini düzenleyen anayasa değişikliği teklifi üzerinde değerlendirmeler yapılacak. Teklifin bu hafta TBMM Başkanlığı'nca Anayasa Komisyonu'na sevk edilmesi bekleniyor. Bu adımın ardından Anayasa Komisyonu uygun gördüğü bir dönemde teklifi görüşmeye başlayacak.