Bütçe görüşmelerine kameralar alınmadı, CHP tepki gösterdi

CHP Genel Saymanı Özyürek durumu eleşitirerek son zamanlarda basına karşı yoğun bir kampanya yürütüldüğüne dikkat çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki bütçe görüşmelerine kameraların alınmamasını eleştirerek, "Son zamanlarda basına karşı yoğun bir kampanya yürütülüyor. Bu uygulamayı şiddetle kınıyorum" dedi.

TBMM'de gazetecilerin bütçe görüşmelerinin "Görüntüye kapatılması" ile ilgili sorusunu yanıtlayan Özyürek, bu karara çok şaşırdığını söyledi.

Plan ve Bütçe Komisyonunda, sadece başlangıçtaki Bakan sunuşlarının kameralara açıldığını, milletvekillerinin konuşmalarının çekilmesine ise izin verilmediğini anımsatan Özyürek, müzakerelerin tamamının basına açılmasını istediklerini bildirdi.

"AKP, işler zora girdikçe, eleştiriler yoğunlaştıkça, eleştiren herkese karşı bir tavır sergiliyor, kampanya yürütüyor" diyen Özyürek, şunları söyledi:

"Muhalefete karşı tavrını biliyoruz, alıştık. Son zamanlarda basına karşı yoğun bir kampanya yürütülüyor. Başbakanlığa 7 gazetecinin girmesi yasaklandı. Bugün de Plan ve Bütçe Komisyonunun başlangıç bölümünün bile kameralar tarafından izlenmesine yasak gelmiş. Bu yasağı kim, nasıl ve niçin koymuş? Komisyon başladığı zaman bu konuyu gündeme getireceğim. Bu uygulamayı şiddetle kınıyorum. Demokrasi açıklık rejimidir. Halktan hiçbir şey gizlenmemelidir. Hele hele milletin Meclisinde olup bitenlerin basından, kameralardan gizlenmesi kabul edilemez. Millet bize, sorunlarını anlatmamız, dertlerine çözüm bulmamız için oy ve destek verdi. Meclise gönderdi. Biz de bu görevimizi yapıyoruz. Bu görevi yapıp yapmadığımızı, ne kadar yaptığımızı, sizler vasıtasıyla halka anlatabiliriz. Bu yasak geldiği zaman hiçbir anlamı kalmaz. O zaman Meclisi de kapatalım. Herkes rahat etsin. Çok üzgünüm."

Bu arada Parlamento Muhabirleri Derneğinin girişimiyle, kameramanlar ve foto muhabirlerinin bütçe görüşmelerini izlemeleri sağlandı.