'Anayasa değişikliği bu hafta Meclis'e gelecek'

Anayasa değişikliği teklifini bu hafta Meclis’e getirmeye çalıştıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, “Pürüzler giderilir. Görüşmeler gayet iyi gidiyor” diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak kahvaltı programına gelen Başbakan Binali Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kahvaltı programında Başkanlık teklifinin konuşulup konuşulmayacağı sorusu üzerine Yıldırım,  "Uzun bir süreden beri Bütçe Kanunu görüşüldü ve bugün Genel Kurul'a geliyor. Bugün konuşmaya başlayacağız. Komisyon aşamasında büyük gayretler gösterdi arkadaşlarımız. Toplantıda önümüzdeki yıl yapacağımız faaliyetleri de gözden geçireceğiz. Kısıtlı anayasa değişikliği istişarelerimizi de sürdüreceğiz" dedi. 

MHP ile AK Parti arasında yapılan Anayasa çalışmalarıyla ilgili Yıldırım şöyle konuştu: "Gözden geçirmeler devam ediyor. MHP ile arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyorlar. Bu teklifi AK Parti grubu olarak sona erinceye kadar çalışmalar devam edecek. Yapılan çalışmalarda teknik düzenlemeler de var içerikle ilgili düzenlemeler de var."

Ne zaman yürürlüğe girecek? Sorusu üzerine Yıldırım, " Pürüz olur, giderilir. Konuşa konuşa insanlar anlaşır. Gayet iyi gidiyor. Sınırlı bir değişiklik söz konusu. Her şey belli, hangi maddenin ne zaman yürürlüğe gireceğini göreceksiniz. Bu hafta Meclis’e gelmesi için gayret ediyoruz." diye yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, EKK toplantısı sonrası kapsamlı açıklamanın Rusya seyahati dönüşü yapılacağını açıkladı.