”Büyüklerin günahını küçükler ödememeli”

Cumhurbaşkanı Gül, "taş atan çocuklar düzenlemesi" olarak bilinen kanun tasarısı ile ilgili olarak "Umarım el birliği içerisinde bu yasa geçer" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda "taş atan çocuklar düzenlemesi" olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı ile ilgili, "Büyüklerin günahını küçüklere ödetmemek gerekir. Umarım el birliği içerisinde bu yasa geçer. Çocukları kaybetmek değil, kazanmak lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Jaime Enrique Inocencio Garcia Amaral'ı kabulü öncesinde, bir gazetecinin, "Taş atan çocuklarla ilgili çalışmaları ilk siz gündeme getirmiştiniz. Bugünle ilgili değerlendirmeniz ne olur?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Büyüklerin günahını küçüklere ödetmemek gerekir. Bunun için başından beri bu işi destekledim. Umarım el birliği içerisinde bu yasa geçer. Çocukları kaybetmek değil, kazanmak lazım. Çünkü adı üstünde çocuk onlar."

Gül, yasa tasarıyla ilgili açıklamasının ardından, Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Amaral'ı kabul etti. Kabulde Amaral, Gül'e güven mektubunu sundu.

Amaral'ın bazı büyükelçilik çalışanlarını takdiminin ardından anı fotoğrafı çektirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir