“Büyüme iş dünyasına moral oldu”

BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, “Yaşanan tüm finansal dalgalanmalara rağmen yılın 3. çeyreğinde yüzde 1,6 büyüyen Türkiye ekonomisi, iş dünyası için moral oldu” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Temmuz-Eylül 2018 dönemi büyüme rakamları açıklandı. 3’ncü çeyrekte Türkiye ekonomisi yüzde 1,6 büyüdü. Bursa OSB Sanayici ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Başkanı Abdullah Bayrak, özellikle döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar ve yüksek enflasyonun etkili olduğu bir dönemde yaşanan büyümenin moral verici olduğunu söyledi.

Abdullah Bayrak; “Ülkemiz ekonomisi kritik bir dönemden geçiyor. Böylesi bir süreçte yakalanan büyüme özellikle iş dünyası için motivasyon oldu. Büyüme, beklenti olan yüzde 2’nin altında kalsa da burada çok büyük bir fark ortaya çıkmadı. Önemli olan ise ekonominin büyüme trendini kaybetmemesidir. Bu çizginin yılın son çeyreğinde de devamını sağlamak gerekiyor. Fakat hem ekonomide istikrarı hem de sürdürülebilir büyümeyi sağlayabilmek için, her zaman ifade ettiğimiz gibi sanayi politikalarına daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Sanayiciler olarak büyüme rakamlarına katkı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir