Buzlanma, don ve rüzgara dikkat!

Batı Karadeniz'e buzlanma ve don uyarısı yapılırken, Karadeniz , İç Anadolu, Güney Ege ve Akdeniz bölgesine kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, İstanbul'un kuzey ve doğu çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimleri yağışlı geçecek.

Yağışların, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile akşam saatlerinde Niğde, Kayseri, Malatya ve Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlı hava sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz bölgesinde, öğle saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminde, gece saatlerinde Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde etkili olacak.

Yağışlar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Rize, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Artvin ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde olacak. Kastamonu, Bolu, Karabük, Muş ve Bitlis çevreleri ile Zonguldak, Bartın ve Düzce'nin 500 metre üzerindeki yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Kuzeybatı kesimlerde 3 ile 7 derece olmak üzere yurdun kuzey kesimlerinde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise, genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı, ilk saatlerde iç kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi ile zamanla Güney Ege kıyıları ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli esecek.

Kuvvetli yağış

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Zonguldak, Bartın, Düzce, Rize, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Artvin ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, oluşabilecek yerel su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Yoğun kar yağışı

Meteoroloji, yağışların, Kastamonu, Bolu, Karabük, Muş ve Bitlis çevreleri ile Zonguldak, Bartın ve Düzce'nin 500 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğini de bildirirken, yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. 

Buzlanma ve don olayı

Meteoroloji, sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ve zamanla yurdun iç kesimlerinde görülecek buzlanma ve don olayının oluşturabileceği olumsuzluklara da dikkat çekti. 

Kuvvetli rüzgar

Rüzgarın, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi ile zamanla Güney Ege kıyıları ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli esmesinin beklendiğini de duyuran Meteoroloji, vatandaşlardan dikkatli olunmasını istedi. 

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı. (5)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı. (13)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu. (15)

Adana: Parçalı bulutlu. (19)

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (21)

Samsun: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı. (10)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı. (0)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı. (13)

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğu kesimleri ile Kırklareli'nin kıyı, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar bölgenin doğusunda kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli esecek. Gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar, öğle saatlerinden itibaren Güney Ege Kıyıları'nda kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli esecek. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Hatay çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusunda yer yer pus ve sis görülecek, gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde ise yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinde Doğu Akdeniz'de güneybatı yönünden, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Niğde çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı, akşam saatlerinde Sivas, Kayseri, Niğde ve Nevşehir çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar sabah saatlerinden itibaren bölgenin kuzeydoğusunda güneybatı yönünden, öğle saatlerinde ise bölgenin kuzeybatısında kuzeybatı yönünden yer yer kuvvetli esecek. Akşam saatlerinden sonra bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışlar; Zonguldak, Bartın, Düzce çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Kastamonu, Bolu ve Karabük ile Zonguldak, Bartın ve Düzce'nin 500 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacak. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışlar, öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olacak. Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor. Rüzgar; bölgenin kıyı kesiminde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek. Bölgenin iç kesimlerinde akşam saatlerinden sonra buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin, zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması beklenen yağışların, gece saatlerinde Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Siirt çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar gece saatlerinde Mardin, Batman ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olacak.