Çadır sorunu yarına kadar halledilecek

Bakan Bayraktar, Van'da yarın akşama kadar çadır probleminin büyük oranda halledileceğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van'da çok yoğun bir şekilde hasar tespit çalışmalarının yapıldığını belirtirken, "Sıva çatlağı, boya döküntüsü olan binalar, kolonlarında, kirişlerinde, taşıyıcı sistemlerinde problem olmayan binalara yarından sonra etap etap vatandaşımıza taşınabilirsiniz diyeceğiz" dedi.

Bayraktar, NTV'ye yaptığı açıklamada, ilk yapılan tespitlere göre Van'da meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan binaların hemen hemen hepsinin 10 seneden önce yapılan binalar olduğuna dikkat çekerken, yıkılan binaların kolonlarının bağlantı kirişlerinin de zayıf olduğuna vurgu yaptı.

Acil olan çadır ihtiyacı

Hasar tespitinin ardından ağır hasarlı, yıkık olan binaların yerine yenilerinin yapılacağını, köylerin yenileneceğini ifade eden Bayraktar, şu an için acil olanın çadır ihtiyacının giderilmesi olduğunu dile getirdi.

Kalıcı konutların yapımına biran önce başlanacağını, süratle de gelecek yıl bu tarihlerde evlerin yapımının tamamlanacağını açıklayan Bayraktar, Van merkezde hayatın normalleştiğini elektrik ve suyun verildiğini, insanların tedirgin oldukları için evlere taşınamaması sıkıntısının da yarından sonra rahatlatılacağını söyledi.

Erciş'in yüzde 90'ına elektrik verildiğini belirten Bayraktar, köylerde çok ciddi sıkıntı olduğunu vurguladı. Bayraktar, "Şu anda bizim en önemli işimiz Erciş ile köylerdeki sıkıntıları halletmektir" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir