Çağlayan, Libya yolcusu

Bakan Çağlayan, Libya Devlet Başkanı El Magarif, Başbakan Zeydan ve bakanlarla görüşecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 12 Şubat 2013 Salı günü beraberindeki işadamı, ihracatçı ve müteahhitlik sektöründen firma temsilcileri ile birlikte Libya'ya günübirlik resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Çağlayan, Libya Devlet Başkanı ve aynı zamanda Meclis Başkanı olan Muhammed Yusuf El Magarif ve Başbakan Ali Zeydan tarafından kabul edilecek. Ekonomi Bakanı Mustafa Ebu Fennas, İskan Bakanı Ali Hüseyin El Şerif, Maliye Bakanı Al Kılani Abdulkerim Al Jazi, ve Ulaştırma Bakanı Muhammed El Ayib ile de ikili görüşmelerde bulunacak Çağlayan, ayrıca iki ülke işadamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan Türkiye-Libya İş Forumu'na katılacak ve ve Libya Ekonomi Bakanı Mustafa Muhammed Ebu Fennas ile katılımcılara hitap edecek.

Ekonomi Bakanı Çağlayan'ın başkanlığındaki ticaret ve müteahhitlik heyetinin Libya ziyareti, devrimden sonra Türkiye'den Libya'ya gerçekleştirilen en kapsamlı ziyaret olması bakımından önem taşıyor.

Türk müteahhitlerinin Libya'da yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle yarım kalan projelerine geri dönüşleri ile devrim sürecinde Türk ihracatçı, yatırımcı ve müteahhit firmalarının tahsil edemedikleri alacakları görüşmelerdeki en önemli gündem maddesini oluşturacak.

Diğer taraftan, iki ülke arasında bir serbest ticaret alanı tesis edecek olan Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın yanı sıra Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi ve Sosyal Güvenlik Anlaşmaları da gündemin ilk sıralarında yer alıyor.

Ticaretten sanayiye, turizmden ulaştırmaya kadar ticari ve ekonomik yansımaları olan tüm konuların detaylı bir şekilde ele alındığı Türkiye-Libya Karma Ekonomik Komisyon Toplantısının tarihinin de söz konusu ziyaret sırasında kararlaştırılması bekleniyor.