Çağrı merkezlerinde kalite artırılabilir

BTK Başkanı, bilişim sektörü çağrı merkezlerindeki kalitenin başka sektörlerdeki çağrı merkezlerince de yakalanabilir dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, ''diğer sektörlerdeki çağrı merkezlerinin hizmet kalitesinin bilişim sektöründekilerin hizmet kalitesine eşitlenebileceğini'' belirtti.

BTK Başkanı Acarer, çağrı merkezlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Elektronik haberleşme sektöründeki hizmet kalitesi yönetmeliğinde çağrı merkezlerine ilişkin ölçüt ve hedeflerin belirlendiğini, çağrı merkezlerinin pek çok alanda hizmet verdiğini anımsatan Acarer, ''bilişim sektöründeki çağrı merkezlerinin genel olarak alandaki en iyi hizmet kalitesine sahip olduklarını'' vurguladı.

Acarer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu iş için Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Çünkü bilişim alanında tüketicinin ve hizmet kalitesinin korunması açısından çok güzel standartlar getirdik. Bir sorununuzun çözümü için telefonda beklediğiniz her dakika size külfet getiriyorsa bu olmaz. Bilişim sektöründeki çağrı merkezlerinde işinizi bir dakikada da halletseniz, 10 dakikada da halletseniz aynı parayı ödüyorsunuz. Belli bir sürede size cevap verilmesi gerekiyor ve operatöre kolay ulaşılması gerekiyor. Bir çok çağrı merkezi 7/24 çalışmıyor. Her geçen süre için ücret ödüyorsunuz. En azından bilişim sektörü içerisindeki çağrı merkezlerinin kalitesine eşitlenmeleri gerekli.''

Çağrı merkezleri potansiyel istihdam demek

Çağrı merkezlerinin çok ciddi istihdam yarattığını, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için ciddi bir ''sosyal dava'' haline geldiğini, ''Bu konunun Türkiye'nin bir davası olması gerektiğini belirten

Acarer, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

''Çağrı merkezi işinde çok büyük potansiyel var. Katma değerli hizmetlerin verilebileceği, belki satışların yapılabileceği merkez bunlar. Türkiye ve bölge ülkeleri için, Avrupa ülkeleri için buraların kullanılabilir yerler olması lazım, bu hizmetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da daha hızlı yaygınlaşacağını düşünüyorum. Bu durum, bu işin önünü çok ciddi açacaktır. Umuyorum bu konuda yapılan çalışmalar en kısa zamanda olumlu bir şekilde sonuçlanır'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir