Çalışan kişi başı üretimde yüzde 3.9 artış

İmalat sanayi genelinde çalışan kişi başına üretim endeksi 2010 yılı üçüncü döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.9 arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA –İmalat sanayi genelinde çalışan kişi başına üretim endeksi 2010 yılı üçüncü döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.9 artarken, bir önceki döneme göre ise yüzde 5.6 düşüş gösterdi.

Milli Prodüktivite Merkezi 2010 yılı 3'üncü dönem Üç Aylık Verimlilik Göstergelerini açıkladı. Üç aylık çalışan kişi başına üretim endeksi, 2010 yılı üçüncü döneminde, 2009 yılının aynı dönemine göre yüzde 3.9 artış gösterdi. Çalışan kişi başına üretim endeksi anılan dönemde 2010 yılı ikinci dönemine göre yüzde 5.6 azaldı.

Madencilik ve Enerji kısımlarında çalışan kişi başına üretim endeksi 2010 yılı üçüncü döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 5.1 düşüş ve yüzde 12.8 artış gösterdi. Anılan dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre çalışan kişi başına üretim endeksinde imalat sanayiyi oluşturan bölümlerden 16'sında artış görülürken, en büyük artışın "bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı" bölümünde olduğu görüldü.

Saat başı üretimde yüzde 5 arttı

Çalışılan saat başına üretim endeksi 2010 yılı üçüncü döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artış gösterdi. Çalışılan saat başına üretim endeksi, bir önceki döneme göre ise yüzde 3.8 azaldı.

Çalışan kişi başına üretim endeksinde 2010 yılı üçüncü döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre en fazla azalış yüzde 14.5 ile "mobilya imalatı"nda meydana geldi. Anılan dönemde en fazla artışın ise yüzde 25.5 ile "bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı" bölümlerinde gerçekleştiği görüldü.

2010 yılı üçüncü döneminde çalışılan saat başına üretim endeksinde de bir önceki yılın aynı dönemine göre en fazla azalış yüzde 9.8 ile "içeceklerin imalatı", en fazla artış ise yüzde 29.2 ile "bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı" bölümlerinde gerçekleşti.

Bu konularda ilginizi çekebilir