Callpex, "rent a seat" ile çağrı merkezlerinde sayfa açıyor

Çağrı merkezi sektörünün dinamik şirketlerinden Callpex, "rent a seat" hizmeti ile müşterilerine bir yenilik daha getiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
 
 
 
 
                                                           
İSTANBUL - Türkiye’de yaklaşık 700 çağrı merkezi faaliyet gösteriyor ve bu çağrı merkezlerinin yarısını dış kaynak çağrı merkezleri oluşturuyor. Dış kaynak kullanım pazarında hizmet veren kurumların yarısından fazlası ise son iki-üç yıllık süreçte kurulmuş, yeni faaliyete geçmiş şirketler. Sektördeki yeni oyuncular, mevcut kurumlar ile beraber aynı müşterileri bünyelerine katmaya çalışıp rekabetçi fiyat avantajı sunuyorlar. Firma sayısı artmasına rağmen, pazarın daha dengeli olduğu bir ortamda; ilk yatırım maliyetleri, büyüme ve verimlilik gibi kavramların önemi daha da artıyor. Çağrı merkezi sektörünün genç ve dinamik şirketi Callpex, bu gerçeklerden yola çıkarak, sektörün dinamiklerini değiştirecek yepyeni bir hizmeti hayata geçiriyor: "Rent a Seat"  yani Koltuk Kiralama.
 
Dönemsel ihtiyaçlar için ideal, verimli ve esnek bir uygulama 
Uygulamanın çıkış noktası hakkında bilgi veren Callpex Genel Müdürü Metin Tarakçı,  "Ülkemizde çağrı merkezi kurmak isteyen kurumların yüksek yatırım, işletim maliyetleri veya ihtiyaçlarının dönemsel olması sebebi ile bu yatırımı kendi bünyelerinde yapmayı tercih etmediklerini biliyoruz. Koltuk kiralama hizmetimiz ile bu kurumlara fayda ve avantaj sağlamayı hedefliyoruz." diyor.
 
Callpex, bu hizmeti veren ilk dış kaynak çağrı merkezi 
Sınırlı kaynaklarla yapılan yatırımların geri dönüşünü öngörebilmenin giderek zorlaştığını söyleyen Tarakçı,  "koltuk kiralama" hizmetini veren ilk dış kaynak çağrı merkezi olarak işletmelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini ifade ediyor: "Çağrı merkezi sektöründe büyümenin ve verimliliğin önündeki en temel engellerden biri de yapılan yatırımların geri dönüşü. Çağrı merkezleri, tesis ve teknoloji yatırımı açısından yüksek maliyetli yatırımlar. Callpex olarak, bu yatırımı yapmak istemeyen veya dönemsel ihtiyacı olan kurumlar için bu hizmeti vermeye başladık. Bu hizmet, bir işletmenin ihtiyaç duyduğu koltuk, lisans, teknoloji, Dialer, IVR, CTI, güvenlik, temizlik, yardım masası, dinlenme alanları, işe alım, yemek ve servis gibi tüm konuları kapsıyor." 
 
Çağrı Merkezleri için eşsiz bir fırsat 
Bir çağrı merkezi organizasyonu için gerekli tüm temel altyapı ve teknolojileri bünyesinde barındıran operasyon merkezleri sunmalarının firmalar için eşsiz bir fırsat olduğunu dile getiren Tarakçı, konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Koltuk kiralama hizmetimizi, müşteri ihtiyacına ve isteğine bağlı olarak, projeye özel ayrılmış, bilgi güvenliğinin en üst seviyede tutulduğu operasyon salonlarında veriyoruz. Bu hizmet sayesinde dönemsel ihtiyaçlar için çok hızlı bir şekilde çözüm yaratabiliyoruz. Örnek vermek gerekirse, turizm şirketlerinin sezon dönemlerinde personel kapasitesi değişiyor. Bu değişime cevap verebilmek için koltuk kiralama hizmetinden faydalanmak, oldukça rasyonel bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Firmalar, bu hizmetten faydalanarak ilk yatırım maliyetinden kurtuluyor; teknoloji bakımı ve geliştirme harcamalarını kısabiliyorlar. Esnek lokasyon avantajını kullanarak da dilediği zaman büyüyüp, küçülebiliyorlar."
 
Yatırım maliyeti olmadan kapasite artırmak mümkün 
Uygulamanın, kapasite artırmak isteyen çağrı merkezleri veya dönemsel projelerini yatırım maliyeti olmadan gerçekleştirmek isteyen kurumlar için en ideal çözüm olduğunun altını çizen Tarakçı: "Şu an bu çözümü kullanan müşterilerimiz mevcut. İki yıldır bu hizmetimizden faydalanan müşterilerimizin arasına son olarak MNG Shopping katıldı." diyor. Tarakçı, hizmeti koltuk başına teknoloji dahil ve hariç olmak üzere aylık olarak fiyatlandırabildiklerini; yemek ve servis gibi hizmetlerden yararlanmak isteyen müşterilere bu hizmetleri ayrıca sunabildiklerini de sözlerine ekliyor.