Çanakkale Seramik, Mardin'e yatırım yapacak

Şirket, 100 dönümlük bir alana yatırım yapmak talepte bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MARDİN - Mardin Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Nasır Duyan Çanakkale Seramik'in yatırım yapmak için 100 dönümlük bir alan taleplerinin olduğunu, istedikleri kadar arsanın tahsis edilebileceğini söyledi.

Duyan, yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini, son 1 ay içinde resmi olarak 40 iş adamının, yapılan ikili görüşmelerle sözlü olarak da 20 yatırımcının arsa talebinde bulunduğunu bildirdi.

Bölgede 42 dönümlük alan üzerine 4 fabrikanın temelinin atıldığını kaydeden Duyan, bu fabrikaların faaliyete geçmesi durumunda 600 kişinin istihdam edileceğini, bu yıl toplam 94 fabrikanın bölgede faaliyete geçeceğini anlattı.

Bölgenin yer altı kaynaklarının zengin olması nedeniyle cazip hale geldiğini ifade eden Duyan, şöyle dedi:

"Bu yıl yüzde 30'luk bir artış belirledik. Artan talep sonucu bölgeyi büyütmek için genişleme alanı çalışmaları tamamlandı. Krokileri çizilen 39 parselin onayı için Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın resmi onayı bekleniyor. Sosyal tesisler, spor, eğitim alanları ve yeşil alanı ile birlikte genişleme alanı 412 dönüm üzerinde kurulacaktır. Bunun 280 dönüm üzerinde ise 39 parsel yatırımcıya açılacaktır. Çanakkale Seramik'in 100 dönümlük bir alan talepleri var. İstedikleri kadar arsa kendilerine tahsis edilecektir. Çanakkale Seramik Fabrikası'nın kurulması için firma yetkililerinin görüşmeler yapmak üzere Mardin'e gelmesini bekliyoruz. Görüşmelerin olumlu geçeceğine inanıyorum."

OSB'nin dolması nedeniyle ikinci OSB kurmayı planladıklarını da, bu yıl Mardin'in ekonomik ve yatırım imkan olanakları ile Türkiye'nin en çok konuşulan ve yatırım yapılacak iller arasında yer alacağını aktaran Duyan, yerli ve yabancı firmaları ortak ya da kendi adlarına yatırım yapamaya davet ettiğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir