Çankaya Belediyesi'nde iş bırakma eylemi

Yaklaşık bin 500 belediye çalışanı son 1 yıldır maaşlarını düzenli alamadıklarını için yarım gün iş bırakma eylemi yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - DİSK'e bağlı Genel-İş'e üye Çankaya Belediyesi çalışanları, yaklaşık bir yıldır maaşve ikramiyelerinin düzenli ödenmemesi gerekçesiyle yarım gün iş bırakma eylemi yaptı.

Genel-İş Ankara 1 No'lu şube önünde toplanan grup, çeşitli sloganlar atarak Çankaya Belediyesi'ne yürüdü. Genel-İş Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Çetin Çalışkan, burada yaptığı açıklamada, yaklaşık bin 500 belediye çalışanının son 1 yıldır maaşlarını düzenli alamadıklarını, bu yıl Şubat ayında ödenmesi gereken maaş farkları ve ikramiyelerinin de ödenmediğini söyledi.

Çalışanların haklarını korumakla sorumlu olduklarını, bu kapsamda işçilerin ekonomik ve sosyal talepleriyle ilgili çeşitli eylemler düzenlediklerini belirten Çalışkan, sorunları masada çözme çağrılarına Çankaya Belediyesi yönetiminin kulak vermediğini öne sürdü.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın imza karşılığı işçilere dağıttığı mektupta Kasım ayına kadar işçilerin tüm mali haklarının ödeneceğini bildirdiğini ifade eden Çalışkan, Ekim ayı sonunda işçi alacaklarının ödenmesi amacıyla belediyenin 11 trilyon kredi çektiğini ancak Şubat ayından kalan toplu iş sözleşmesi farkları ve Kasım ayı maaşlarının hala ödenmediğini kaydetti.

Çalışkan, "Bu arada, her zaman olduğu gibi bizler bu bayramı da aç, muhtaç geçireceğiz" dedi. Çalışkan, Çankaya Belediyesi'nin elinde imkanlar bulunmasına karşın bazı hizmetleri taşeron firmalardan aldığını iddia etti.